Gözümüz aydın

Çerkezköylülerin merakla beklediği köprü çalışması için DSİ çalışmalara başladı. Taşkınların önlenmesi amacıyla yıkılıp yerine yenisinin yapılması planlanan Hükümet Ca

GÜNDEM 2.09.2016 22:00:00 0
Gözümüz aydın

SONUNDA BAŞLADI

 

Her şiddetli yağışta taşkınların meydana geldiği Pınarça Deresi’ndeki suyun akışını engelleyen köprünün yıkılıp, yerine yenisinin yapılması gerektiğinin tespit edilmesinin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Konuyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmalara en kısa zamanda başlanması için aylarca DSİ ile görüşmelerde bulundu. Sonunda bölgeye gelerek köprüde incelemelerde bulunan DSİ yetkilileri, Hükümet Caddesi üzerindeki mevcut köprünün yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını kabul etti. DSİ ekipleri dün sabah saatlerinde köprünün yıkım çalışmalarına başladı. Yaklaşık 3 ay sürecek olan çalışmalar süresince Hükümet Caddesi trafiğe kapalı olacak.

 

DAHA GENİŞ VE DAHA YÜKSEK OLACAK

 

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Zabıta Müdürü Kenan Erez ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılması planlanan yeni köprünün genişliğinin 20 metre, uzunluğunun ise 27 metre olacağını kaydetti. Köprünün 4 şeritli olacağını söyleyen Akay, “Yeni köprünün hizmete açılmasıyla Pınarça Deresi’nde taşkın riski en aza düşmüş olacak. Yeni köprüyü yapacak olan firma aksilik çıkmadığı takdirde çalışmaların 3 ay içerisinde tamamlanacağını beyan etti. Yıkılan köprünün ayakları arasındaki genişlik yaklaşık 15 metre ve ayrıca alçak yapıldığı için şiddetli yağmurlarda suyun akışını engelliyor. Yeni köprünün ayakları arasındaki genişlik 24 metre olacak ve öncekine göre daha yüksek olacak. Çorlu Deresi ile birleştiği noktadaki kod farkını da sıfırladığımız için artık suyun bu köprüde birikmesi de önlenmiş olacak” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR DE CADDEYİ DÜZENLEYECEK

 

Mevcut köprünün yıkım çalışmalarının 10 gün; yeni köprünün yapım çalışmalarının da 3 ay içinde tamamlanacağını belirten Başkan Akay, “Bu sırada Büyükşehir Belediyesi de Hükümet Caddesi’nde kaldırım ve yol genişletme çalışması yapacak. Duble yol yapılacak, kaldırım ve yeşil alanlarda düzenleme çalışması olacak. Çalışmalar süresince yayaların ulaşımını sağlamak amacıyla Pınarça Deresi üzerine geçici bir yaya köprüsü yapılacak. Sürücüler ise alternatif güzergahları kullanacaklar” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ