Kurban kesim yerleri belirlendi

Edirne Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen yerler dışında hiçbir cadde, sokak, park ve site içinde kurban kesilmemesi gerektiği bildirildi.

GÜNDEM 2.09.2016 21:56:00 0
Kurban kesim yerleri belirlendi

KURBAN KESİM YERLERİNE 10 BİN ADET TORBA BIRAKACAĞIZ

 

Edirne Belediyesi tüm birimleri ile Kurban Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı’nın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm belediye birimleri ile bayram hazırlıklarının devam ettiğini belirtti. Gürkan, Edirne Belediyesi olarak bu Kurban Bayramı’nda kurban kesim yerlerine 10 bin adet torba bırakacaklarını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne merkezde bulunan 6 mezarlıkta temizlik ve bakım çalışmalarının düzenli olarak devam ettiğini söyledi.

 

EKİPLERİMİZ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Gürkan, “Kurban Bayramı’nı Edirne Halkı’nın huzur içinde geçirebilmeleri için Edirne Belediyesi olarak tüm birimlerimizle hazırlıklarımız devam ediyor. Kentimizdeki mezarlıklarımızda bakım, temizlik çalışmalarımız sürerken, çevre ve peyzaj çalışmalarımız devam ediyor ve bayram için tüm birim ekiplerimiz hazırlıklarını sürdürüyor. Bu Kurban Bayramı’nda halkımızın kurban etlerini kolaylıkla kesim yerlerinden evlerine taşıyabilmeleri için kurban kesim yerlerinde kullanılmak üzere 10 bin adet torba hazırladık. Halkımızdan isteğimiz Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen Kurban kesim yerleri dışında cadde, sokak, park ve site içinde kurban kesmemeleridir. Ayrıca, kurban kesim kurallarına uymayanlar için 155 Emniyet, 156 Jandarma ve 183 Belediye hattına duyarlı vatandaşlarımız ihbarda bulunabileceklerdir” diye konuştu.

 

İŞTE KURBAN KESİM YERLERİ

 

Kurban Hizmetleri Komisyonu kararına göre belirlenen kurban kesim yerleri ise şunlar: “Cenap Dede (İstasyon Mahallesi); İsmail Kasap (Sazlıdere Köyü); Edirne ET ve Et Ürünleri Entegre Tesisleri (Umurbey Mahallesi Büyük Döllük Yolu Üzeri); Mansur İriş (İskender Köyü-Öztrakya); Savaş Alter (Kirişhane Bahçe Çiftliği); Baykal Et (Ticaret Borsası Üzeri); Edirne Tarım Açık Cezaevi (Büyükdöllük Yolu üzeri); Tuncay Kızanlık (Üyüklütatar Köyü); Mehmet Can Altuğ (Budakdoğanca Köyü); Hayati Dağcı (Kemal Köyü); Ertuğrul Demir (Tarım Açık Cezaevi yolu üzeri-Toki Konutları altı); Zeki Koka (İstasyon Mahalllesi Tekirdağ Caddesi No:5); Mesut Süzer (Kemalköy); İsmail Özcan (Fatih İlim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği); Mehmet Taşdemir (Muradiye İlim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği-Karaağaç)”

 

Marmara Haber