Hakkari ve Van'dan acı haber!

Hakkari Çukurca'da hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu, 6 asker yaralandığı ve 20 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Vanâ€??

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.09.2016 13:24:00 0
Hakkari ve Van

Çukurca’da 1 Şehit

 

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca İlçesine bağlı Kazan Vadisinde terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli başlatılan operasyonda bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

 

Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20’den fazla PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

 

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün 21.30-21.48 saatlerinde Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtildi.Açıklamada, tespit edilen 2 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği, görevlerini başarıyla tamamlayan savaş uçaklarının da emniyetli şekilde üslerine dönüş yaptığı belirtildi.

 

Çaldıran'da 2  Şehit

 

Van’ın Çaldıran İlçesi'nde Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışmalarda da şehit sayısı 4’ e yükseldi. Dün bir uzman çavuş ile bir köy korucusunun şehit olduğu Çaldıran’da akşam saatlerinde  2 köy korucusu daha şehit oldu.