Çocuk katili tutuklandı

Gaziantep'te birlikte yaşadığı D. G. isimli kadın ile birlikte; D. G.'nin 5 yaşındaki oğlunu evlerinin bahçesine gömdüğü iddia edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan cinayet zanlısı İ

GÜNDEM 1.09.2016 21:13:00 0
Çocuk katili tutuklandı

ÇERKEZKÖY’DE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

 

Şüpheli İ.H.K.’nın Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde ablasına ait ikamette kaldığının tespit edilmesi üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şüpheli yapılan ortak çalışma ile kıskıvrak yakalandı. İddiaya göre 24 yaşındaki İ. H. K. 2015 yılında, eşinden boşanan ve 5 yaşında çocuğu olan D. G. ile Gaziantep’te birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra D.G.’den ayrılan İ.H.K. Çerkezköy’e gelerek ablası ile birlikte kalmaya başladı. Bunalıma giren D.G. Gaziantep’te ki polis karakoluna giderek vahşice olayı itiraf etti. D. G., Gaziantep polislerince gözaltına alınırken; İ.H.K.’nın da Çerkezköy’de olduğu tespit edildi.

 

İFADESİ KAN DORDURDU

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile birlikte teknik takibe başlayan Çerkezköy Asayiş Büro Amirliği ekipleri İ. H. K.’nın ablasının evinde kaldığını belirledi. Cinayet şüphelisi akşam satlerinde Yıldırım Beyazıt Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak’ta bulunan eve yapılan operasyonla yakalandı. İ.H.K. emniyetteki ifadesinde; “D.G.’nin epilepsi hastası olan 5 yaşındaki çocuğu K.G.’ye tokat attım. Çocuk yere düşünce nefesi kesildi. Öldüğünü fark edince aileme ait evin bahçesine gömdük. Sonrasında D.G. de polise giderek çocuğu hakkında kayıp başvurusunda bulundu” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak Gaziantep’te bahse konu evin bahçesinde yapılan aramada 5 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

 

İK ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

 

Emniyetteki ifadesinin ardından saat 14.00 sıralarında Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarılan İ.H.K., savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Telekonferans sistemi ile Gaziantep’te gerçekleştirilen mahkemeye çıkarılan İ.H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili diğer şüpheli D.G. de Gaziantep’te çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ