Savaş en çok kadınların canını yakar

CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkan Vekili Meliha Bora, 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısla, dün saat 11.00'da ilçe telşkilat binasında açıklamalarda bulundu. 1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman ordul

GÜNDEM 1.09.2016 21:09:00 0
Savaş en çok kadınların canını yakar

YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ       

 

Açıklamasında barışın önemine vurgu yapan CHM Kapaklı Kadın Kolları Başkan Vekili Meliha Bora, “Barış, insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adıdır. Biz CHP’li kadınlar ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi Türkiye’ye ve tüm dünyaya sesleniyoruz! ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’. Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey. Biz, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize inandık. Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık. Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık” dedi.

 

BARIŞTA OĞULLAR BABALARINI, SAVAŞTA BABALAR OĞULLARINI KAYBEDER

 

Savaşın en çok da kadınlara acı çektirdiğini belirten Meliha Bora, “Biz kadınlar, evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı yaşamak istemiyoruz. Savaşlar, göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Biz evlerimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Savaş çocuklarımız için, korkudur, çaresizliktir, yok oluştur. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları öldüren bombalar biz anaların yüreklerini parçalar. Barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder. Savaş, yaşamın da, doğanın da, dünyanın da, dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte, ülkemizde ve Ortadoğu’da, barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

HIRSIZLIĞA VE SÖMÜRÜYE KARŞI ADALETİ VE EŞİTLİĞİ SAVUNUYORUZ

 

CHP’li kadınların ölümün değil yaşamın tarafında olduğunu sözlerine ekleyen Meliha Bora, savaşa karşı barışı savunduklarını belirterek, “Baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi; hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Bu yüzden, savaşın, ölümlerin, bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, yaşanacak bir Türkiye için, ‘Hemen şimdi barış, ebediyen barış’ diyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ