Edirne'de 30 Ağustos coşkusu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katıldığı, Edirne Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zaferi Bayramı kutlama etkinliklerine Edirnelilerin ilgisi yoğun oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı

GÜNDEM 31.08.2016 21:21:00 0
Edirne

YİĞİT EDİRNELİLER 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

Belediye Bandosu’nun konseri öncesi Edirnelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, Pir Sultan Abdal’ın ‘Kadılar müftüler fetva yazarsa; İşte kement, işte boynum asarsa; İşte hançer, işte başım keserse; Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ dizelerini okuyarak başladığı konuşması büyük alkış topladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yolundan, Mustafa Kemal Atatürk’ün onurlu yürüyüşünden dönmeyen, dönmeyecek olan kahraman Edirneliler, yiğit Edirneliler 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün aslında bir anlamıyla da yeni genç Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş tarihidir. 30 Ağustos, 15 Mayıs 1919’ta İstanbul açıklarında bindiği Bandırma Vapuru’nda, gemideki askerin İngiliz-Fransız donanmalarını gösterip; ‘Paşam bunlar ne olacak?’ dediğinde, ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen o Büyük Komutanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bir yıl sonra yurdu işgale gelen bütün emperyalistleri Türkiye’nin topraklarından attığı gündür” dedi.

 

ATATÜRK’Ü CANLANDIRDI

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından Edirne Belediye Bandosu’nun kahramanlık marşlarından oluşan konseriyle ve Harmanlı oynayarak devam etti. Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlara tüm Edirnelilerle birlikte Başkan Gürkan’da eşlik etti. Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Gürkan Güzelharcan’ın Harmandalı oyunu ile Atatürk’ü canlandırması büyük alkış topladı.

 

Marmara Haber