Adliye abileri tutuklandı

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ülke genelinde olduğu gibi

GÜNDEM 30.08.2016 18:39:00 0
Adliye abileri tutuklandı

Çorlu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 47 adliye çalışanından 9’u tutuklanırken; 6 şüpheli de denetimli serbestlik ile bırakıldı. Diğer zanlılar ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

 

SORGULARI TAMAMLANDI

 

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü yönetiminde devam eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında, Çorlu Adliyesi, Çorlu A 3 Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çorlu İcra Müdürlüğü ve Çorlu Seçim Müdürlüğü'nde görevli aralarında kadınlarında da bulunduğu toplam 47 adliye çalışanı yaklaşık bir hafta önce gözaltına alınmış, emniyetteki ifadelerinin ardından da önceki gün adliyeye çıkarılmıştı. 47 şüphelinin sorguları tamamlandı.

 

32 ŞÜPHELİ TUTUKSUZ YARGILANACAK

 

Şüpheliler arasında bulunan ve adliye ağabeyleri oldukları tespit edilen R.S., B.K., D.Ö. ve M.A. ile birlikte mahkemeye sevk edilen toplam 15 şüphelinin yargılanması sabah saatlerine kadar sürdü. Mahkeme, adliye ağabeyleri  R.S., B.K., D.Ö. ve M.A., ile birlikte toplam 9 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 6 şüpheli ise denetimli serbestlik ile bırakıldı. Kalan 32 şüpheli ise savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Marmara Haber