Yıldızlar Tekirdağ'da buluşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl Tekirdağ'da gerçekleştirilecek olan Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda 21 farklı ilden toplamda 25 ekip yarışacak. YıldÄ?

GÜNDEM 30.08.2016 18:20:00 0
Yıldızlar Tekirdağ

21 İLDEN 25 EKİP YARIŞACAK

 

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 2 Eylül 2016 Cuma günü illerin katılımıyla gerçekleşecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Sahil Amfi Tiyatroda gerçekleşecek olan şampiyonada düzenlemeli dalda; Adana, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Iğdır, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Van illeri, düzenlemesiz dalda ise; Adıyaman, Ankara, Antalya, Artvin, Bitlis, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ illeri yarışacak.

 

KENTİMİZE RENK KATACAKLAR

 

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı oldukça gururlu olduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mavi Gözlü kentimiz Tekirdağ’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen halk oyunları ekiplerini ağırlayacak olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi. Türk halk oyunlarının çeşitlilik ve kapsam bakımından dünyada en dikkat çeken folklorik olgulardan birisi olduğuna değinen Albayrak, “Tüm iller Tekirdağ’da yöresel oyunları ve kostümleriyle yarışıp kentimize renk katacaklar. Heyecanla bekliyoruz. Tüm halk oyunları gruplarına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber