Çiftçiler fiyatların açılanmasını bekliyor

10 Ağustos tarihinde Kapaklı'ya bağlı Yanıkağıl Mahallesi'ndeki ofislerinde ayçiçek alımlarına başladıklarını söyleyen S.S.Çerkezköy 972 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım SatÄ?

GÜNDEM 29.08.2016 19:08:00 0
Çiftçiler fiyatların açılanmasını bekliyor

ALIMLARIMIZ 3 BİN 500 TONA ULAŞTI

 

Ayçiçek alımlarının bir süre havanın rüzgarlı olması nedeniyle ağırdan işlediğini kaydeden Nafis Ünal, “İlk 12 günde bin ton alım yapabilmiştik. Ancak hava koşulları düzeldikten sonra 1 hafta alımlarımız 3 bin 500 tona ulaştı. Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil. Tarladan son ayçiçeği hasadı kalkana kadar alımlarımız devam edecek. Bu arada üreticilerimiz de fiyatların açıklanmasını bekliyor” dedi.

 

BU SORU BİZE SIKLIKLA SORULUYOR

 

Ürünlerini kooperatife teslim eden ortakların fiyatların ne zaman açıklanacağını merak ettiğine dikkat çeken Nafis Ünal, “Bu soru bize sıklıkla soruluyor. Ancak üreticilerimize iyi fiyat verilmesi konusunda birlik yönetimimizin gerekli çalışmaları yaptığını biliyoruz. Kooperatif ortaklarımızın kesinlikle mağdur edilmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah tatmin edici bir ücret açıklanacaktır. Fiyatların bu hafta içinde açıklanabileceğini tahmin ediyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ