Spor gelecek demektir

Çerkezköy Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Uluslararası Taekwondo Şampiyonası'nın bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. Turnuvada konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, â€?

SPOR 28.08.2016 20:07:00 0
Spor gelecek demektir

FUTBOLDAN SONRA EN ÇOK LİSANSLI SPORCUYA SAHİP BRANŞ

 

29 Ekim Spor Kompleksi’nde önceki gün saat 09.00’da başlayan turnuva akşam saatlerine kadar devam etti. Turnuvayı izleyenler arasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Serdar Ürkmez, Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, düzenlenen etkinlik için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. Erçin, “Ülkemizde futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip branş taekwondodur. Yarışmalarda elde edilen başarılarla birlikte istiklal marşımızı okutarak bayrağımızı göndere çektiren en önemli branşlardan biridir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Son olimpiyatlarda 2 sporcumuz mücadele etti ve bronz madalya getirmeyi başardı” dedi.

 

TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

 

Turnuvada 5 misafir ülke ve 13 ilden sporcuları konuk ettiklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Katılan tüm sporcu ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Biz ülkemizin geleceğine katkı sağlamak adına eğitime ve spora büyük önem veriyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Spora verilen önem geleceğe verilen önemdir. Zafer haftasında gerçekleştirdiğimiz bu şampiyona ile sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ düşüncesiyle hareket eden bir toplumuz. Şampiyonaya emek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

SPORDA DA MARKA KENT OLACAĞIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve tüm belediye çalışanlarına düzenlenen organizasyon nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Aynı zamanda büyük emek harcayan federasyon antrenörlerine de teşekkür ediyor, sporcularımıza da başarılar diliyorum. Bu organizasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri haftasında yapılması çok büyük bir anlam taşıyor. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyorum. İnanıyorum ki bu organizasyon bundan sonraki yıllarda daha da genişleyerek devam edecektir. İlçemiz sanayisi ile anılıyor. Sadece sanayisiyle değil eğitim ve sağlıkta da marka bir kent olmak istiyoruz. Çerkezköy’ümüzün artık spor alanında da adından sıkça söz ettirmesini diliyorum” dedi.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel’e katkılarından dolayı şilt takdim etti. Turnuvaya katkı sağlayan Kadir Uçkun’a da plaket verildi. Belediye Başkanı Vahap Akay da katkılarından dolayı Ramazan Erçin’e plaket takdim etti. 27 kiloda birinci olan Tekirdağ Güzelspor Kulübünden Serkan Kılıç, ikinci Eskişehir’den Fatih Can Sarıtaş, üçüncüler Ankara’dan Mehmet Buğra Balat ve Ankara’dan Ahmet Yakup Çiçek’e madalyalarını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi. 33 kiloda birinci olan Tekirdağ’dan Emincan Basarak, ikinci Azerbaycan’dan Hasenov Mirhilal Refeiloğlu, üçüncüler Tekirdağ’dan Muhammet Gençer ve Çerkezköy’den Alperen Ayaz’a da madalyalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Ödül töreninin ardından müsabakalar akşam saatlerine kadar sürdü.

 

Haber / Mehmet AYAN