Kutsal topraklara uğurlandılar

Çerkezköy'den hac vazifesini yerine getirmek isteyen ve Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla daha önce başvuru yapan 38 hacı adayı yola çıkarken; 4 hacı adayı da 2 Eylül'de ku

GÜNDEM 28.08.2016 20:00:00 0
Kutsal topraklara uğurlandılar

HACI ADAYLARINDAN 38’İ YOLA ÇIKTI

 

Çerkezköy’den hac vazifesini yerine getirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuru yapan 42 hacı adayının 38’i önceki gün yola çıkarken son 4 hacı adayı ise 2 Eylül’de yola çıkacak. Ayrıca acente aracılığıyla hac vazifesini yerine getirmek için Mekke’ye gidecek olan hacı adaylarının ne zaman yola çıkacağı ise henüz belli olmadı.

 

HEDEF 225 BİN KURBAN

 

“Kurbanlarımız Kardeşlik İçin” kampanyasına geçen yıla nazaran daha geniş bir katılım beklediklerini söyleyen Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “ Yurt içi 690, yurt dışı 500 TL ile vekalet vererek kurbanlarınızın İslam’a uygun ve ibadetinizi makbul kılacak şekilde kesimini sağlamış olabilirsiniz. Geçen yıl 185 bin kurban vekalet yolu ile kesilmişti bu yıl ise 225 bin adet kurban hedefleniyor ve 125 ülkede kesim ve dağıtım yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İÇİN 50 TL, BÜYÜKBAŞ HAYVAN İÇİN İSE 180 TL

 

Çerkezköy’deki kurban kesim yerleri ve fiyatları hakkında da bilgi veren Müftü Tuna, “Kurban pazarının yanında yer alan bölümde dileyen vatandaşlarımız kendi kurbanlarını ücret alınmadan kesebilir. Dernek ve özel kesim yerlerinin belirlenmesi için ise alınan karar ile 650 TL’lik bedeli ödeyen derneklerin kurban kesimine uygunluğuna da komisyonca karar verildikten sonra kurban kesimi yapılabilir. Son olarak Mezbahada kesim yaptırmak isteyenlerden küçükbaş hayvan için 50 TL, büyükbaş hayvan için ise 180 TL alınacaktır” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT