Yaşlıların 'ulaşım' çilesi

Çerkezköylü 65 yaş üstü vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'ye şehir içi ulaşım araçlarını ücrete tabi olarak kullandıkları için tepkili. Vatandaşlar, Çorlu'ya 5 adet belediye o

GÜNDEM 24.08.2016 22:18:00 0
Yaşlıların

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDAN ÜCRET ALINIYOR

 

Nüfusu tıpkı Çerkezköy gibi hızla artan Çorlu'nun ulaşım konusunda artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 adet otobüsü Çorlu'da düzenlenen törenin ardından hizmete başlatmıştı. Çerkezköy'de hala belediye otobüsü hizmeti bulunmaması bir kenara dursun, 65 yaş üstü vatandaşlar şehir içi minibüslerin kendilerinden para aldıkları için dert yakındı. Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanamadığı gibi belediyeye ait halk otobüsleri olmadığı için özel şirketlerin ulaşım hizmetlerini kullanmak zorunda kalan 65 yaş üstü vatandaşlar, yetkililerin bu konu hakkında bir yaptırımda bulunmalarını istedi.

 

ÜÇ KURUŞ PARAYLA GEÇİNEN İNSANLARIZ

 

Ücretsiz ulaşım imkanından yararlanmak isteyen Çerkezköylü vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu'ya gösterdiği ulaşım hizmeti ayrıcalığını, en kısa zamanda Çerkezköy'e de göstermesini istediler. Yaşlılık kartı ya da 65 yaş üstünde olduğunu beyan edip kimliğini göstermesine rağmen ücret ödeyen vatandaşlar duruma isyan etti. Emekli maaşlarının kendilerine güçlükle yettiğini dile getiren Sebahattin Antin, "Üç kuruş parayla geçinen insanlarız. 65 yaş üstü olduğumuz halde ulaşım hizmetlerine para ödüyoruz. Yetkililerin bu konuya el atması gerekiyor" dedi.

 

OTOBÜSLERE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKARIZ

Çorlu'ya ulaşım imkanı konusunda yapılan yatırımların Çerkezköy'e de yapılması gerektiğini kaydeden Osman Bozkurt ise, "Çorlu'ya Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü vatandaşlar için ulaşım imkanı sağlıyor fakat Çerkezköy'e gerekli imkan sağlanmıyor. Biz de Tekirdağlı vatandaşlar olarak aynı imkanlardan yararlanmak istiyoruz. Günde iki sefer minibüs kullanıyorum ve 3,50 TL ödüyorum. Bu da ayda 105 TL yapıyor. Zaten kıt kanaat geçinen insanlarız. Bize de aynı imkan verilirse belediye otobüslerine gözümüz gibi bakarız" dedi.

 

TREN İLE OTOBÜS ARASINDAKİ FARK NE?

 

Otobüs ile raylı ulaşım imkanları arasındaki fiyat farkını manasız bulan Fikri Kara ise, "Raylı ulaşım hizmeti imkanında yer alan esasa göre 60 yaşın üstünde olduğum için tren ile Muratlı'dan Çerkezköy'e git gel yaptım ve toplamda 13 TL yerine 8 TL ödedim. Bu uygulama çok güzel, fakat neden aynı kriterler otobüs ile ulaşım hizmetinde yer almıyor. Şehir içinde bizler de belediye otobüsümüz olsun istiyoruz. Özel firmaların ulaşım hizmetlerini kullanmak yerine belediyenin imkanlarından yararlanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KARTLI SİSTEME GEÇİLSİN İSTİYORUZ

 

Cavit Erdemir isimli vatandaş ise belediye otobüsü ve kartlı sistemin getirilmesinden yana. Ulaşım konusunda taleplerini dile getiren Erdemir, "Neden Çorlu'da olduğu gibi burada da kartlı sistem ve belediye otobüsleri yok? Bizler buna layık görülmüyor muyuz? Büyükşehir Belediyesi'nin bize böyle bir imkan sunması en büyük beklentimiz. 65 yaş üstü biri olarak ulaşıma para ödemek istemiyorum. Emekli maaşımız ile evi zor geçindirirken ulaşıma para ödemek bize ağır geliyor. Kartlı sisteme geçilirse 65 yaş üstü kartımız ile şoförle dahi muhatap olmadan kartımızı okutup ulaşım hizmetinden yararlanabilmek varken bu durumda olmak çok üzücü" dedi.

 

TABUTUMUZU MU ÜCRETİSİZ TAŞIYACAKLAR?

 

Ahmet Balaban adlı vatandaş ise, "60 yaş üstüne tren yolculuğunda 1,50 TL'lik indirim yapılıyorken, neden minibüslerde bu durum geçerli değil ? Üstelik otobüslerde 65 yaş sınırı var. Tabutumuzu mu ücretsiz taşıyacaklar? " dedi.

 

SAHİPSİZİZ

 

Seyfettin Arslan ise, "UKOME'nin ve Büyükşehir'in bu konuda bir yaptırımı olmalı. Biz 65 yaş üstü vatandaşlar bu konunun çözülmesini dört gözle bekliyoruz. Mağdur ve sahipsiz olduğumuzu düşünmeye başladık. Diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Tekirdağ'a da ilçeler arası ulaşım imkanı sağlanmalı. Bazı firmaların tekelinde bulunan ulaşım ağının dışına çıkılarak ilçeler arası ulaşım hizmeti gelmesi gerekiyor. Tekirdağ buna layık ve bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT