Servisçilere Kamera Takip Sistemi uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As başkanlığında toplanan Kapaklı ve Çerkezköy Öğrenci Servis Kooperatif Başkanları, öğrenci servislerinde zorunlu hale getirile

GÜNDEM 24.08.2016 22:15:00 0
Servisçilere Kamera Takip Sistemi uyarısı

KORSAN ARAÇLARA İTİBAR ETMEYİN

 

Toplantıya Çerkezköy’den 4, Kapaklı’dan 4 olmak üzere toplam 8 kooperatif başkanı katıldı. Toplantıya başkanlık eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, velilerin çocuklarını servislere kaydettirirken seçci olması gerektiğine vurgu yaptı. Öğrenci Servisleri (J Palaka) dışında çalışan araçlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen As, “Bu işi profesyonel anlamda yapan kooperatifler ve kişiler yapmalıdır. Veliler bu sayede çocuklarının emin ellerde olduğunu bilebilir. J plaka harici öğrenci taşımacılığı yapan araçlar korsan araç sayılmaktadır. Yapılacak uygulamalarda bu araçlara ceza kesilip, trfikten de men edilecektir” dedi.

 

KALİTE HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da öğrenci taşımacılığı yapan araçların her geçen gün yenilendiğini kaydeden Mustafa As, “Bu sayede öğrenci taşımacılığında kalite de artmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı araç takip sistemi ve teknik şartnamesi kurallarına göre tüm servis araçlarına Kamera Takip Sistemi takılması zorunluluğu getirildi. Yeni eğitim öğretim yılı başlayana kadar araçlara bu sistemin takılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

EN UZUN MESAFE 160 TL OLDU

 

2016-2017 eğitim-öğretim yılı öğrenci servis ücretleri konusunda da açıklamalarda bulunan As, “Masraflardaki artış nedeniyle ücretler konusunda bir iyileştirme yapılmasına karar verdik. Buna göre bu yıl öğrenci taşımacılığı yapan kooperatiflerimiz kısa mesafeye 120 TL, orta mesafeye 140 TL, uzun mesafeye de 160 TL, aylık taşıma ücreti alacaklar. Bu da geçen yıla göre 10 TL’lik bir artış anlamına geliyor. Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına koltuk sayısına kadar öğrenci kaydı yapılacak. Koltuk sayısından fazla öğrenci alınmayacak” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ