246 Sokağa demokrasi şehitlerinin adı verilsin

MHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy'deki 246 sokağa, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe gecesinde şehit olan vatandaşların isimlerinin verilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akayâ€

GÜNDEM 24.08.2016 22:13:00 0
246 Sokağa demokrasi şehitlerinin adı verilsin

ORDU DA ÖNERİDE BULUNDU

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’a ilk öneri MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’den gelmişti. Önsel’in, “Belediye meydanının ismi demokrasi meydanı olarak değiştirilsin” önerisine Belediye Başkanı Vahap Akay da sıcak bakmış ve konuyu mecliste gündeme getireceklerini belirtmişti. Başkan Vahap Akay, daha sonra ilçede yapılacak önemli bir projeye de 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’in adının verilmesi konusunda da meclise öneride bulunacaklarını kaydetmişti. Konuyla ilgili bir öneri de MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu’dan geldi.

 

ORASI CUMHURİYET MEYDANI

 

Ordu: “Öncelikle Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanın adı ‘belediye meydanı’ değil, ‘Cumhuriyet Meydanı’dır. Bir siyasi parti ilçe başkanının bu gerçeği bilmediği için böyle bir öneride bulunduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde hiçbir siyasi parti ilçe başkanı Cumhuriyet Meydanı’nın ismini değiştirmeyi düşünmez, düşünemez” dedi.

 

SALONLARA İSİM ÖNERDİ

 

15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların isimlerinin ölümsüzleştirilmesi gerektiğini söyleyen Ordu, “Belediye Kapalı Spor Salonlarından birinin ismi ‘15 Temmuz’ diğerinin ismi de ‘Demokrasi Şehitleri’ olarak değiştirilebilir. Hatta Çerkezköy genelinde sokak isimleri gözden geçirilerek tespit edilecek 246 sokağa 15 Temmuz’da şehit olan kahramanarın isimleri verilebilir” diye konuştu Mustafa Ordu, “Bağlık Mahallesi’nin ismi ‘Demokrasi Şehitleri Mahallesi’ olarak değiştirilebilir; bağlı sokaklara da 15 Temmuz şehitlerinin adı verilebilir. Zaten Bağlık özel bir isim olmadığı gibi, diğer mahalle isimleriyle de uyumlu değil” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ