Çorlu Adliyesi'ne FETÖ baskını

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah saat 09.00 sıralarında mesai saatinin başlamasından hemen sonra görevli 100 polis tarafından Çorlu Adliyesi'ne baskın yapıldı.

GÜNDEM 24.08.2016 11:41:00 0
Çorlu Adliyesi

Yapılan operasyonda Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile Çorlu ve Tekirdağ emniyetinde görevli yaklaşık 100 polis görev aldı. FETÖ soruşturması kapsamında Çorlu Adliyesi’ne gelen polis ekipleri öncelikle Çorlu Adliye binasının giriş ve çıkışlarını kapattı. Polis ekipleri daha sonra FETÖ soruşturmasında geçen kişileri tek tek gözaltına aldı.

 

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Çorlu Adliyesi’nde gözaltına alınan şahıslar elleri önden kelepçeli bir şekilde polis araçlarına bindirildi. Polis ekipleri şahısların adliye bahçesinde park halinde bulunan araçlarında da arama gerçekleştirdi. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin de inceleme yaptığı Çorlu Adliyesi’nde polis ekiplerinin bir bölümü işlemlerini tamamlayarak binadan ayrıldı. Gözaltına alınan şüphelilere ait cep telefonu ve bilgisayarlardaki incelemeler devam ederken; operasyon boyunca binaya giriş ve çıkışlara izin verilmedi.

 

BAŞSAVCI’DAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında, Çorlu Adliyesi’nde, Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, Çorlu İcra Müdürlüğü’nde ve Çorlu Seçim Müdürlüğü’nde çok yönlü yapılan çalışmalar sonucunda toplam 47 personel hakkında gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

 

Marmara Haber