Bakan Eroğlu yeni müjdelerle geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel 153 milyon lira tutarındaki 21 adet yatırım müjdesi ile Tekirdağ'a geliyor. Eroğlu programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü t

GÜNDEM 19.08.2016 18:45:00 0
Bakan Eroğlu yeni müjdelerle geliyor

2 TAŞKIN KORUMA TESİSİ AÇILACAK

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00’da Valilik Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Çorlu Atıksu Kollektör Hattı Ana Toplayıcı ile 8 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık projelerini de açıklayacak. Bakan Eroğlu aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Merkez Yazır Göleti Sulaması ve 2 adet taşkın koruma tesisini de hizmete alacak. Ayrıca Tekirdağ’da 7 aileye gelir getirici tür ve 8 aileye de Orköy sertifikası verecek.

 

21 MÜJDE DAHA VERECEK

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 17 yerleşim yeri ve 5.670 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca günde 54 bin metreküp atıksu arıtılacak ve 4 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 25 Mayıs 2013 ve 17 Şubat 2014 tarihlerinde Tekirdağlılara verdiği 644 milyon TL’lik 71 müjdeye ilave olarak 153 milyon lira yatırım bedeline sahip 21 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Tekirdağlılara toplam 797 milyon TL’lik 92 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında sulama tesisleri, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Kartaltepe Tabiat Parkı çevre düzenlemesi ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

 

Marmara Haber