Kapaklı'da Kurban Satış Yeri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı'da kurban satış yeri belirlendi. Buna göre bu yıl kurbanlıklar, üzerinde kurulacak hayvan pazarında alıcılarını bekleyecek.

GÜNDEM 19.08.2016 18:34:00 0
Kapaklı

ARAÇ BAŞINA BİN 544 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Kapaklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşları kurban alımlarında dikkatli olmaları konusunda uyararak, “Hayvanlarda sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmamalıdır. Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken Şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır. Belgesiz olarak şap hastalığına duyarlı hayvan sevk edilmesi durumunda sahiplerine hayvan başına sığır cinsi hayvanlar için 462 TL, Koyun ve keçi türü hayvanlar için 73 TL, Nakil vasıtası sahiplerine araç başına bin 544 TL idari para cezası uygulanacak” dedi.

 

KESİM YERLERİ DE BELİRLENDİ

 

Kapaklı’da Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bulunan 1578 adanın kurban satış yeri olarak belirlendiğini kaydeden yetkililer, “Ayrıca kurbanlık hayvan satış yeri yanı, Cumhuriyet Mahallesi Çamlıca Öğrenci Yurdu, Atatürk Mahallesi Şehitler Camii yanı, İsmetpaşa Mahallesi Emlak Konutları Çınar 4-5 Blokları altı, Cumhuriyet Mahallesi Belediye Garajı, Karaağaç Mahallesi Belediye Garajı da kurban kesim yerleri olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT