Meclis üyelerini kastetmedim

ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda Oda Başkanı Süleyman Kozuva ile arasında yaşanan "dil" tartışması hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, â€?

GÜNDEM 18.08.2016 20:25:00 0
Meclis üyelerini kastetmedim

SAVURGANLIK YAPILIYOR

 

Mustafa Ordu İş Merkezi’nde saat 14.00’da düzenlediği basın açıklamasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenecek olan Global Connect Fuarı ve İş Gezisi’ne 11 kişinin katılacağını belirten Rahmi Yılmaz, “Kafilede 5 yönetim kurulu üyesi, 4 meclis üyesi ve 2 de oda çalışanı yer alacak. Yurtdışı fuarlara katılım maliyetinin yüksek olmasından dolayı, gelen tüm fuar davetlerine katılmak yerine oda üyelerine en yüksek faydayı, iş bağlantısını sağlama imkanı olan fuarlara iştirak edilmesi gerekiyor. Fuara katılacak kişi sayısının odayı temsil edecek bir yönetim kurulu üyesi ve odaya ait stantta görevli bir personel (yabancı dil bilgisi olan tercih edilmeli) olacak şekilde sınırlı olması gerekiyor. Her fuara farklı yönetim kurulu üyelerinin katılımının sağlanması gerekiyor. Biz buna uymuyoruz. Savurganlık yapılıyor. Her geziye 3-5 yönetim kurulu üyesi gönderiliyor. Yönetim kurulu üyeleri dünyayı gezdi. Yurt dışına gitmeyen personel kalmadı. Ne hikmetse yurt dışına giden personellerin hiçbiri yabancı dil bilmiyor. Meclis toplantısında ben oda personelini kastederek ‘yabancı dil biliyorlar mı?’ dedim. Meclis üyelerini kastetmedim. Genel sekreterlik yapan kişi Amerika’ya ve Avrupa’ya gidiyor ama tercüman kiralıyor. Kimin parası bu? Tabi ki bizim paramız. Şu ana kadar 4 yılda bu boş fuar ve iş gezilerine 600 bin TL’ye yakın para harcanmış. Oda üyelerinin 500-600 TL borçları var diye icraya verip avukatla kapısına dayanıyorsunuz. Meclis toplantısında buna karşı çıktım” diye konuştu.

 

O PARALARI GERİ ÖDEYECEKLER

 

2013 yılından bu yana oda üyelerinden yaklaşık 9 milyon TL toplandığını kaydeden Yılmaz, “1 milyon TL de kasada vardı. Personel giderlerini ve harcamaları tasarruflu kullansalar bizim şu anda banka hesaplarımızda en az 6-7 milyon TL paramız olurdu. Taha Ülker her konuşmasında övüne övüne bankadaki 1 milyon TL için ‘Başkan ne kadarımız var’ diyip duruyor. En az 5-6 milyon TL paran olması lazım ama bir milyon TL paran var diye böbürleniyorsun. Bu üyelerin hakkını aramak adına Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bu gezilerin araştırılması için başvuruda bulunacağım. O gezilerin, o harcanan paraların harcamaların altındaki yönetim kurulu imzası olan arkadaşlar paraları geri ödeyecekler. Tıpkı  geçmişte olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ