Belediyede kıyılan nikahtan ücret alınmıyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesai içi ve mesai dışında Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılan nikahlardan ücret alınmadığını, salon haricindeki yerlerde kıyılan nikahlardan meclis kar

GÜNDEM 16.08.2016 19:22:00 0
Belediyede kıyılan nikahtan ücret alınmıyor

Yasal olarak alınan ücretlerin dışında evlenecek olan çiftlerden başka hiçbir ücret talep edilmediğini ifade eden Gürkan, nikah için alınan ücretlerin neredeyse bütün belediyeler tarafından uygulandığını söyledi.  Gürkan, “Edirne Belediyesi Nikah Memurluğuna 10.09.2016 tarihinde Limon Cafe’de evlenmek için başvuruda bulunan çift, nikah dairesi dışında kıyılan nikahlar için uygulanan makbuzu sosyal medyada paylaşarak, eleştirilerde bulunmuş.

 

Çiftimizden talep edilen ücret belediye meclis kararı ile belirlenmiştir. Belediye Meclis Kararı’yla evlerde ve düğün salonlarında kıyılan nikahlardan 165 TL, otel ve 1. Sınıf lokantalarda kıyılan nikahlardan 330 TL ücret talep ediliyor. Bu ücretlere KDV ve 12,70 TL’lik basılı evrak geliri de ekleniyor. Çiftimiz eğer isterlerse, nikahlarını Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda kıydırabilir. Çünkü Edirne Belediyesi olarak Belediye Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlardan Uluslararası Cüzdan Bedeli olan 80 TL ve 15 TL’lik dosya masrafını dışında hiçbir ücret talep etmiyoruz ” dedi.

 

“BELEDİYE NİKAH SALONU’NDA KIYILAN NİKAHLARDAN ALINAN ÜCRETİ KALDIRDIK”

 

Edirne Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan sonra evlenecek olan çiftlere destek olabilmek adına Belediye Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlardan alınan ücretin kaldırıldığını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda Belediye Nikah Salonu’nda hafta içi ve hafta sonu kıyılan nikahlardan 165 TL ücret alınıyordu. Çiftlerimize destek olabilmek adına Belediye Nikah Salonu’nda kıyılan nikahlardan alınan bu ücreti Belediye Meclis Kararı ile kaldırdık. Hafta içi ve hafta sonu ayrımı yapmadan Edirne Belediyesi Nikah Dairesi’nde gerçekleştirilen nikahlardan ücret talep etmiyoruz. Çiftlerimiz sadece Uluslararası Cüzdan Bedeli olan 80 TL ile 15 TL’lik dosya masrafını ödüyorlar. ” dedi.