6 öğretmene FETÖ tutuklaması

Edirne'de FETÖ darbe girişiminin ardından görevlerinden uzaklaştırılarak haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden, aralarında eski şube müdürü ve milli eğitim müfettişinin de bu

GÜNDEM 14.08.2016 19:12:00 0
6 öğretmene FETÖ tutuklaması

Edirne’de darbe girişiminin ardından aralarında öğretmen ve müfettişlerin de bulunduğu 65 Milli Eğitim personeli görevlerinden uzaklaştırıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 25 öğretmen Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak evlerinde de arama yapıldı.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden Edirne Milli Eğitim eski Şube Müdürü Şaban A., Milli Eğitim Müfettişi Şener İ. öğretmenler Mesut T., Ömer A., Murat E. ve Mustafa Ü. tutuklanarak cezaevine konuldu. 4 öğretmen savcılık tarafından serbest bırakılırken, 2 öğretmen de mahkemenin adli kontrol kararıyla salıverildi. 
Öğretmenler, cemaatin derneklerine kendilerinin haberi olmadan üye yapıldığını ve örgütle bir bağlantılarının olmadığını savundu. Tutuklanarak cezaevine konulan şüpheliler, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 öğretmen ise Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.