Geç haberimiz oldu

Pınarça Deresindeki suyun akışını engelleyerek taşkınlara neden olduğu tespit edilen ve yıkıldıktan sonra genişletilerek yenisinin yapılması planlanan Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yı

GÜNDEM 12.08.2016 18:10:00 0
Geç haberimiz oldu

Geçtiğimiz hafta Kapaklı'daki bir açılışa gelen ve bu haberle ilgili 'Çerkezköy ağabeyliğimizi görecek' diyerek cevap veren ve Çerkezköy'e gelerek düzenleyeceği basın toplantısı ile detayıl açıklamalarda bulunacaüğı belirten Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak dün Çerkezköy'e geldi. Albayrak, ilk olarak beraberindekilerle Hükület Caddesi üzerindeki köprüde incelemelerde bulundu. Ardından da TESKİ Çerkezköy Binasındaki makamında basın toplantısı düzenledi.

 

BİR ENGELLEME YOK

 

Hükümet Caddesi'ndeki yolun Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağında olduğunu belirten Başkan Albayrak, "Köprü ile ilgili gelişmelerden geç haberimiz oldu. Tek sıkıntımız, Çerkezköy Belediyesi ile aramızdaki haberleşme ağıdır diye düşünüyorum. DSİ’den bize köprünün yıkımı ile ilgili talep 12 Temmuz’da geldi. Biz de ekiplerimizi göndererek inceleme yaptırdık. Köprünün 17 metre yapılacağı, caddenin genişliğinin de 25 metre olacağını tespit ederek DSİ’ye 25 Temmuz’da köprünün genişliğinin cadde genişliğine uygun hale getirilmesi ile ilgili yazı yazdık. Bu haberden sonra, köprü ile ilgili son kararı Çerkezköy Belediyesi’nin vermesi ile ilgili yazı gönderdik. Yani köprünün yapılması ile ilgili bir engelleme yok” dedi.

 

CADDEDE DE GENİŞLETME YAPILACAK

 

İzin yazısının gelmesiyle birlikte DSİ önümüzdeki günlerde köprüyü yıkacak ve ardından genişletilerek yenisi yapılacak. Bu sırada ise Çerkezköy Belediyesi de Hükümet Caddesini trafiğe kapatacak ve cadde üzerinde genişletme çalışması yapacak.