Delilleri yok etmeye çalıştılar

Çorlu'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılarak mühürlenen Bilgi Etüd Merkezi'nden Fetullah Gülen'e ait kitapları çalarak ilköğretim öğrencilerini cemaatin sohbetlerine götürdüğü tesp

GÜNDEM 11.08.2016 19:52:00 0
Delilleri yok etmeye çalıştılar

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cemaatin Çorlu'daki Bilgi Etüd Merkezi mühürlenerek kapatıldı. İlçede öğretmen olan Halil A., Raşit Ş. ve Oğuzhan Ç. gece yarısı kapatılan etüd merkezine girerek FETÖ/PDY elebaşısı Fethullah Gülen'in yazdığı kitapları çaldı. Terörle Mücadele ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında kitapları çaldığı belirlenen öğretmenler 3 öğretmen gözaltına alındı. Yapılan inceleme de öğretmenlerin etüd merkezine gelen ilköğretim öğrencilerinden bazıları da cemaatin sohbet toplantılarına götürdükleri belirlendi.

 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 3 öğretmen, çıkarıldıkları mahkemece 'suç delilini yok etme, ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Öte yandan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çerkezköy ve Çorlu'da görevli doktor, eczası, diş hekimi ile sağlık memurunun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.