Kurallara uymayan müteahhitler men edilecek

Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yapı müteahhitlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 11.08.2016 19:23:00 0
Kurallara uymayan müteahhitler men edilecek

Müteahhitlik Yasası’nın ilk adımı olarak bilinen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usül ve Esaslara Dair Tebliğ hakkında Çorlu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı  Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Müdürü Yasemin Gönül Şahin ve müdürlük görevlileri ile müteahhit firma temsilcileri katıldı.

 

Çolpan, yasa gereği mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerinin meslekten men edileceğini hatırlatarak, imar kanunu konusunda uygulamaların çok net bir şekilde ortaya konduğunu ancak vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti.

 

Müteahhit firmaların kurallara uymaması durumunda meslekten men edilecek sonuçlar doğurabileceğini hatırlatan Çolpan, "Yapı Müteahhitlerinin yetki belgesi numaralarının iptal edilmesi ile şantiye şefleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ" kapsamında, müteahhit firmaların üzerine düşen görev ve sorumluluklarla, idarelerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar var. İnşaat faaliyetlerinde, yapı denetim firmalarıyla, inşaat faaliyeti yapımı sürecinde idaremizle yaşanan sorunları belirledik. 3194 sayılı İmar Kanunu ve 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu uyarınca müteahhit firmaların kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve tebliğlere uyuması konusunda hassas davranılması gerekiyor. Tebliğ kapsamında mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerinin meslekten men edileceği sonuçlarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu konuda siz büyük görevler düşüyor. Vatandaşlardan gelen şikayetlere baktığımızda maalesef bir takım aksaklıkların yaşandığını görüyoruz. Bizce esas olan burada vatandaşın mağduriyetidir. Yasalar çerçevesinde hareket edildiği takdirde sorunları çözmek daha kolay olacaktır. Yasalar karşısında zor durumda kalmak istemiyorsanız, Belediyemize başvurarak yapılması gerekenler konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.Unutmayın; bizim bu konuda en büyük görevimiz, vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımızdır. Sorunların çözümünde ortak hareket edersek her şeyin vatandaş lehine olacak şekilde üstesinden gelebiliriz" dedi.