FETÖ'nün kreşi 'Yaşam Merkezi' olacak

FETÖ bağlantısı tespit edilince OHAL kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan Nilüfer Çocuk Kreşi, Çerkezköy Belediyesi tarafından kurs merkezi olarak kullanılacak.

GÜNDEM 9.08.2016 17:51:00 0
FETÖ

Çerkezköy Belediyesi'ne ait olan ve daha önce Aşevi olarak ve daha sonra kapatılan Gazi Osmanpaşa Mahallesi Ergün Sokak üzerindeki bina, 2013 yılında çocuk kreşi yapılması için ihaleye çıkarıldı ve   9 yıllığına kiralandı. Ardından da yapılan tadilat sonrası Nilüfer Çocuk Kreşi olarak faaliyet vermeye başladı.

 

KAPITILMIŞTI

 

FETÖ darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile örgüt bağlantısı tespit edilen bu kreş, geçtiğimiz hafta Defterdarlıktan gelen ekipler tarafından kapatıldı ve mal varlıklarına el konuldu.

 

KURSLAR AÇILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, boşalan belediye ait bu binada incelemelerde bulundu. kendilerinden önceki dönemde binanın ihaleyle kiraya verildiğini belirten Akay, "2013 yılında Çerkezköy Belediyesi yaptığı ihale ile çocuk kreşin yapılması için alanı 9 yıllığına kiralamış. Nilüfer Çocuk Kreşinin kapatılmasının ardından bina boşaltıldı. Bizlerde yaptığımız çalışmalar neticesinde belediyemize ait yeri aktif hale getirmeye karar verdik.Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yapacağı tadilat çalışmaların ardından Çerkezköy Belediyesi birimlerinden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü bu binaya taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca Çerkezköy Belediyesinin Mahalle Evleri ve Anfi Tiyatroda devam eden kurslar olan takı tasarım, ebru, çini, bağlama, satranç, step ve aerobik, halk oyunları ve tiyatro kurslarını bu binada yapacağız. Kısacası burası kadın ağırlıklı yaşam merkezi yapmayı hedefliyoruz” dedi.