TÜ'de Rektör değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) 9. dönem Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görevi 8. dönem Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ten devraldı.

GÜNDEM 7.08.2016 19:26:00 0
TÜ

Üniversitenin Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen devir-teslim törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri  Mustafa Yel, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 8. Dönem Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 6 ve 7. dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Edirne il müdürleri, akademisyenler ve idari personeli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından  Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlardan gelen telgraf ve mesajlar okundu.

 

HALKIM VE KURUMUMU İÇİN ÇALIŞTIM

 

Burada kısa bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi 8. dönem Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "Trakya Üniversitesi 34 yıllık geçmişi, akademisyenleri ve öğrencileri ile büyük ve köklü bir Üniversitedir. Trakya Üniversitesi Rektörü olarak 4 yıllık bir süreçte hem bilimsel hem eğitim anlamında büyük gelişmelere imza attık. AR-GE faaliyetlerini proje sayılarını artırmaya çalıştık. Hastanemiz için büyük atılımlar yaptık. Hastanemizin tapusunu aldık. Ben buradan aynı zamanda demokrasi şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu noktada Üniversitelere büyük görev düşüyor. Rektörlüğüm döneminde ben, gruplar veya cemaatler için değil sadece halkım ve kurumum için çalıştım. Burada 9. Dönem Rektörünün bu bayrağı daha iyi noktalara taşıyacağına eminim. Kendisine başarılar diliyorum." dedi. Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na  Prof.Dr. Yörük tarafından Rektörlük Cübbesi giydirildi. Ardından Prof. Dr. Tabakoğlu, Prof. Dr. Yener Yörük’e hizmetlerinden ötürü plaket verdi.

 

İLK 50 ÜNİVERSİTENİN ARASINA SOKMA GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Tabakoğlu, "Üniversite deyince aklıma bir asistan olarak 25 yıl önce buraya başladığım günler geliyor. Biz bu üniversitede büyüdük. Üniversitemiz de bizimle büyüdü, yeni binalar eklendi. Bu kurum sadece bir bina değil. Buraya çok değerli anılarımızı yerleştirdik. Burası hiçbirimiz için sadece bir çalışma mekanı değil, ömrümüzün büyük kısmını geçirdiğimiz kutsal bir mekan. Bu mekanı daha ileriye götürmek için bir bayrak yarışı gerçekleştirdik. Sayın Yener Hocam uzun zamandır hukukumuz olan bir insan. Bu tatlı yarışta bu görev bize nasip oldu. Kurum için Yener Hocamın çok büyük gayretleri oldu. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra da bu bayrak yarışında aldığım görevi devam ettirirken en çok kendisine danışacağım. Üniversitelerde seçim süreçleri biraz sıkıntılı olabilir. Benimle ilgili bu süreçte eğer bir şey yaşandıysa hakkımı helal ediyorum ve sizlerden de helallik istiyorum. Geçmişle ilgili bir hesabımız yok. Sadece ileriye bakıp bu Üniversiteyi ileriye nasıl götürürüz bunu düşünüyoruz. Dahili yoğun bakımın kurucusu olarak görev yaptım. Burayı kurarken yaptığım ilk konuşma aklıma geliyor. ‘Bu yoğun bakımı kuruyoruz. Burada bizim yakınlarımız yatacak. Lütfen burada çalışırken bunu hiç aklınızdan çıkarmayın.' Ben babamı bu serviste kaybettim. Yani bu üniversiteyi kendi çocuklarımızın okuyacağı bir üniversite, kendi yakınlarımızın hizmet alacağı hastane haline getirip uluslararası düzeyde bütün kriterlerini arttıran ve Türkiye çapında ilk 50 üniversitenin arasına sokma gayreti içinde olacağız.” dedi.

 

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

 

Rektör Tabakoğlu, ülkede son dönemlerde yaşanan olaylara da dikkat çekerek, "Su uyur düşman uyumaz. Bizim bu ilerlememizi içine sindiremeyen koyun postuna bürünmüş düşmanlar etrafımızda. 15 Temmuz'da inanılmaz bir düşmanlıkla ülkemizi geleceğimizi yok etmek istediler. Öyleyse biz güçlü olmalıyız. Üniversitelere bu anlamda çok büyük işler düşüyor. Bizim seçim sırasında kullandığımız bir sloganımız vardı: Büyük Mutabakat. Bize birçok farklı kesimden, görüşten insanlar güvendiler. Şimdi, yaşadığımız bu büyük travma karşısında bu millet çok büyük bir millet olduğunu gösterdi ve bu saldırıyı bertaraf etti. Şimdi diyoruz ki söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Burada da aynı anlayış ile devam edeceğiz. Söz konusu Üniversitemiz ise gerisi teferruattır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bu görevi devraldım. Hepinizin bu görevde bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Burası hepimizin. Hepimiz bir katkı vermeliyiz. Bütün öğretim üyesi arkadaşlarım, lütfen bize destek olun. Fikirlerinizi paylaşın. "ifadelerini kullandı.