Hedef Olimpiyat Şampiyonluğu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 18-24 Temmuz tarihlerinde Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ilçenin gururu olan Milli Sporcu Oğuzhan Gen

SPOR 3.08.2016 20:08:00 0
Hedef Olimpiyat Şampiyonluğu

ANTRENMANDA ELİMİ KIRDIM

 

Katıldığı İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası’nda bütün karşılaşmalarda üstün bir performans sergileyerek Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcu Oğuzhan Genç, dün saat 10.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Şampiyonadan birkaç gün önce yaptığı bir antrenmanda aldığı darbe sonucu elinin kırıldığını ifade eden Dünya Şampiyonu Oğuzhan Genç, “Maça kadar ilaç ve buz tedavisi gördüm. Müsabakalara da bu şekilde çıktım. Elimin kırık olması beni moral ve motive olarak etkilemedi. Her ne koşulda olursa olsun altın madalyayı kazandım” dedi.

 

ANTRENÖRÜM İZİN VERMEDİ

 

Şampiyonada Ferdi Kata, Takım Kata ve Takım Kumite olmak üzere 3 farklı siklette mücadele etmesi beklenen Oğuzhan Genç-, “Elimdeki kırık korkunç derecede şişmiş, avuçlarıma kan oturmuştu. İlk maçım olan Takım Kata’da derecemi yaptıktan sonra antrenörüm diğer maçlara girmeme izin vermedi. Eğer izin verseydi madalya sayım daha fazla olacaktı. Yine de aldığım 1 madalyaya da seviniyor ve bundan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM

 

Dünya şampiyonalarının 4 yılda bir gerçekleştirildiğini söyleyen Oğuzhan Genç, “2012 yılında Venezuela’da yapılan dünya şampiyonasından bir altın ve bir gümüş madalya ile dönmüştüm. Şimdi yine bir altın alarak peş peşe 2. Dünya Şampiyonluğunu yaşadım. Bu süreçte bana destek olan herkese, özellikle de Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum” dedi. Hedefinin 3. kez Dünya Şampiyonluğu’nu da elde etmek olduğunu kaydeden Genç “Şimdiki hedefim olimpiyat şampiyonluğudur. Bir olimpiyat ikinciliğim var, bunu yükselterek olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum” dedi.

 

DAHA BİRÇOK ŞAMPİYONADAN DERECEYLE DÖNECEK

 

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Oğuzhan Genç’in zor şartlar altında müsabakalarda mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Ancak Milli gururumuz Oğuzhan’da bu azim ve kendine güven oldukça daha birçok şampiyonadan dereceyle dönecektir. Biz Oğuzhan’ın daha birçok başarısı ile gururlanacağız. Sporcumuza Tekirdağ'ımıza, Çerkezköy'ümüze bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ