Hileli satış uyarısı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Seymen Mahallesi'nde yapılan hisseli satışlar ve Çorlu Belediyesi'ne yapılan şikayetler hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 3.08.2016 20:06:00 0
Hileli satış uyarısı

Yapılan incelemelerde Toytepe mevkii 115 ada 69 parselin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmadığını belirten Başkan Yardımcısı Çolpan, "1/25000 ölçekli çevre düzeni planında tarım alanında kaldığı tespit edilmiştir. Gündemde olan satış işlemlerinde 300 metrekare tarla hisselerinin konut amaçlı imarlı arsa niteliğinde satıldığı ve parselasyon işlemlerinin tamamlandığı belirtilmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür hileli satışlara karşı daha duyarlı olmaları ve satış vaadi ve sözleşmesi yapmadan önce Belediyemize başvuru yapıp doğru bilgileri belediyeden almaları gerekmektedir. Bahse konu tarla 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında tarım alanında kalmasından dolayı konuta açılacak alanlar arasında yer almamakta ve bu tarlada tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar dışında konut amaçlı yapı yapılması mümkün bulunmamaktadır. Yürürlükteki plan ve mevzuatlara göre bahse konu tarlanın bulunduğu alanda konut amaçlı uygulama imar planı yapılması mümkün değildir. Bu sebeple bahse konu tarladaki hissedarların her biri kendine ait müstakil yapı yapamayacaklarını bilmeleri gerekmektedir."dedi.

               

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, vatandaşların kandırılarak mağduriyete uğramaması ve hileli satış yapanların tuzağına düşmemeleri için satış işleminden önce mutlaka Çorlu Belediyesi'ne başvuruda bulunarak yasal ve doğru bilgileri almaları yönünde uyarıda bulundu.