Hayvan barınağı hazırlanıyor

Malkara Belediyesinin yapımı devam eden geçici hayvan barınağında çalışmalar  sürüyor.

GÜNDEM 2.08.2016 21:27:00 0
Hayvan barınağı hazırlanıyor

Çalışmalar kapsamında geçici hayvan barınağına getirilen hayvanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde tedavileri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra geçici olarak konulacakları kafeslerin olacağı bölümün etrafına Malkara Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından parke taş döşeniyor.

 

Geçici hayvan barınağının işletme ruhsatı için Orman Su İşleri Bakanlığı Tekirdağ Şube Müdürlüğüne başvurusu yapılmış olup, ruhsat alındıktan sonra kanuni olarak hizmetlere başlanılacaktır.

 

Geçici hayvan barınağı hakkında açıklamalarda bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Hacıevhat Mahallesi'ndeki hayvan barınağında çalışmalar devam ediyor. Barınağın içerisinde ameliyathane, muayenehane, veteriner hekim odası, anestezi odası, mutfak, depo, banyo ve tuvaletin yer aldığı yedi ayrı bölümden oluşan idare binası bulunacak. İçinde özellikle geçici hayvan barınağına gelen hasta hayvanların tedavileri yapıldıktan sonra, sağlıklı olan hayvanların ise kısırlaştırma ameliyatı ve postoperatif bakımı, iç-dış parazit ile kuduz aşıları yapılıp rehabilitasyon işlemi bittikten sonra geçici olarak kalacakları kafesler de olacak. Hayvan barınağımızda tedavileri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlanan hayvanlar geçici olarak kafeslerde kalıp 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği tekrardan küpelendikten sonra alındıkları yere bırakılacak. Şuan kafeslerin konulacağı bölümün etrafında parke taş çalışmalarımız yapılıyor. Geçici hayvan barınağı inşaatını en yakın zamanda bitirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz.” dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER