184 kişiye 994 arı kovanı dağtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamındaki, Malkara'da 184 kişiye 994 arı kovanı dağıtıldı.

GÜNDEM 1.08.2016 20:30:00 0
184 kişiye 994 arı kovanı dağtıldı

Arı kovanı dağıtım törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Malkara balının ünlü olduğuna ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, köy halkının gelirini ve kazancını arttırmak istediklerini belirterek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arıcılık projesinin belediyeler arasında Türkiye'deki en büyük proje olduğunu söyledi.

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara balını markalaştıracaklarını belirterek, "Hem ayçiçeği üreticisi hem de bal üreticisi gelecek nesillere bırakılacak miras açısından çok önemli. Malkara Belediyesi olarak Arıcalar Birliğine ücretsiz yer tahsisi yaptık."dedi.

 

TRAKYA'NIN TARIM BAŞKENTİ

 

Tarımsal Daire Başkanlığının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Arıcılık projesinin çok yerinde ve önemli bir proje oldu. Tekirdağ'da arıcılık yapmaya müsait çok güzel yerler var. Trakya'nın tarım başkenti olan Malkara'ya yakın bir zamanda et kombinasının da temelini atacağız. Yollarımızı da yapmaya başladık, sizden tek ricam yolları en iyi şekilde korumanızdır, bütün bu projeler Malkara'ya hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından 184 üreticiye 994 arı kovanı dağıtıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ