AK Parti'de kritik 48 saat

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tekirdağ'a geldi ve yeni il ve ilçe yönetimini belirlenmesi için başkanların istifalarını aldı. Yeni il başkanın ise Sa

SİYASET 31.07.2016 20:32:00 0
AK Parti

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, geçtiğimiz 14 Temmuz günü teşkilatlarda istediği değişikliğin olmaması nedeniyle görevinden istifa etmiş, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından zorlu süreçte görevine devam ettiğini duyurmuştu.

 

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından hayat bir yandan normale dönmeye çalışırken, siyasette kaldığı yerden devam ediyor. Geçen gün Tekirdağ'a gelen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Tekirdağ il ve ilçe yönetiminin yeni kadrosunu belirlemek için teşkilat üyeleri ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Karaca, İl Başkanı Ahmet Akçay ile yönetim kurulu üyelerinin istifasını aldı. Salı günü TBMM'deki AK Parti'nin Grup Toplantısı sonrası Tekirdağ'ın yeni il başkanının açıklanması bekleniyor.

 

İLÇE BAŞKANLARINI İL BAŞKANI ATAYACAK

 

Kulislerde dolaşan bilgiye göre, AK Parti'de yapılan temayül yoklamasında Ali Gümüş birinci sırada çıkarken, ikinci Recep Erol, üçüncü Soner Çizen, dördüncü Sadık Baş ve beşinci Eyüp Kanar yer aldı.Ancak Genel Merkez'in Cüneyt Yüksel ismini düşündüğü öne sürülürken, bu zorlu süreçte AK Parti kurucu il Başkanı ve eski milletvekili Ahmet Kanbur'un görevlendirilebileceği de siyasi kulislerde konuşulan bir diğer iddialar arasında yer aldı.

 

Salı günü açıklanması beklenen yeni il başkanının, ilçe başkanlarını da kendisinin belirleyeceği öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ