Gözümüz arkada kalmayacak

FETÖ terör örgütünün kalkıştığı başarısız darbe girişimi nedeniyle başlatılan 'Demokrasi Nöbeti'  tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz'dan bu yana Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında

GÜNDEM 31.07.2016 20:31:00 0
Gözümüz arkada kalmayacak

15 Temmuz gününden bu yana aralıksız süren ve her geçen gün de katılımcı sayısını artığı Çerkezköy'deki Demokrasi Nöbeti'nde, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallarken,  FETÖ üyelerine de lanet yağdırdı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbete, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve eşi HEMA Holding Genel Müdürü Tunç Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erkaynak Camii Müezzini Cafer Patla’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okundu.

 

ÇOK BÜYÜK B İR BADİREDEN KURTULDUK

 

Vatandaşlara seslenen İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, "Çok büyük bir badireden kurtulduk. Sizlerin sayenizde, bir avuç çapulcuya bu memleketi, bu demokrasiyi ve Başkomutanımızı yedirmedik. Dalgalandırdığımız bayrakların kırmızı rengi daha bir güzelleşti. Bize büyük bir iyilik yaptılar farkında değiller. Unutmuştuk birlikteliğimizi. Bizi kardeş yaptılar. Bizi millet yaptılar. İnşallah bir daha ayrılmayacağız. Kardeşliğimizi kıyamete kadar sürdüreceğiz. Şanlı ordumuzun muzaffer komutanlarına sahip çıkacağız" dedi.Tülün'ün konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Meryem Betül Çetin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okurken,  Enesler İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Müberra Çetin de Sakarya destanlı adlı şiiri okudu.

 

GELEBİLECEK MUSİBETLERE KARŞI TATBİKAT YAPIYORUZ

 

Demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise “Milletimiz Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Neden bu meydanlarda olduğumuzun bilincindeyiz. Biz burada hem nöbet tutuyor, hem de gelebilecek musibetlere karşı tatbikat yapıyoruz. Allah’a şükür tatbikatımız başarılı geçti. Biz, asker kıyafetleri içine gizlenen hainler gibi tatbikat yapmadık. Sopalarla, kazma-küreklerle tankları durdurduk. İçimizdeki iman, tankları demir parçası haline getirdi” dedi. Bu sırada meydandaki çok ayıda genç 'FETÖ papucu yarım, gönder tankları kovalayalım' diye slogan attı.

 

LANETLİYORUM

 

15 Temmuz’dan bu yana Çerkezköy halkının demokrasi nöbetinde olduğunu belirten Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköylüler Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Buradan bir kez daha FETÖ terör örgütünü şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZDAN SELAM GETİRDİM

 

Nöbete katılan ve meydandaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, "Bıraktığım gibi nöbete devam ediyorsunuz. Siz burada, biz de Ankara’da nöbetteyiz. Sizlere Cumhurbaşkanımızdan selamlar getirdim. 15 Temmuz’dan beri, kucaklarında bebekleri ile anneler, dedeler, teyzeler bu meydanlarda. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bizlerin bugün bu meydanlara çıkmalarına vesile olan 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Demokrasi nöbeti ise, günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ