Kırık elle Dünya Şampiyonu oldu

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonasına kırık eliyle katılan Tekirdağlı milli sporcu Oğuzhan Genç Dünya şampiyonu oldu.

SPOR 31.07.2016 20:19:00 0
Kırık elle Dünya Şampiyonu oldu

Şampiyonadan 3 gün önce çıktığı antrenmanda aldığı bir darbe sonucu sol eli kırılan Genç, bunun motivasyonunu bozmasına izin vermedi, maça kadar ilaç ve buz tedavisi ile elindeki şişliği indirmeye çalıştı. Müsabaka sırasında ise elindeki alçıyı çıkaran Genç, büyük bir fedakarlık yaparak şişen eline rağmen milli formayı taşıdığı bilinciyle tatamide rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

 

HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

 

Şampiyon olduğu için büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Genç, "Ferdi kata, Takım kata ve Takım kumite olmak üzere 3 farklı siklette mücadele edecektim. Elimdeki kırık korkunç derecede şişmiş, avuç içlerime kan oturmuştu. İlk maçım olan takım kata da derecemi yaptıktan sonra antrenörüm diğer maçlara girmeme izin vermedi aksi halde, inanıyorum ve eminim ki madalya sayım daha fazla olacaktı yine de aldığım 1 madalyaya da seviniyor, bundan gurur duyuyorum. 4 yılda bir yapılan Dünya şampiyonalarının bir önceki 2012 yılında Venezuela da yapılmıştı. Buradan 1 Altın 1 Gümüş madalya ile dönmüştüm. Şimdi yine 1 altın alarak peş peşe 2. Dünya şampiyonluğunu yaşadım için çok sevinçliyim. Bana destek veren her zaman yanımda olan aileme, abim ve patronum Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'e, Çetin Group'taki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah 3.Dünya şampiyonluğunu görmek nasip olur. Sıradaki hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu. Zaten bir olimpiyat ikinciliğim var. Bunu yükselterek Olimpiyat Şampiyonluğunu almak istiyorum."dedi.