Uçağı görenler şaşkına döndü

Restaurant yapılmak üzere bir firma tarafından satın alınan hurda uçak Atatürk Havalimanı'ndan Dünya Ticaret Merkezi Bahçesi'ne götürüldüğü sırada yolun ortasında kaldı. Uçağı görenler i

GÜNDEM 31.07.2016 20:10:00 0
Uçağı görenler şaşkına döndü

FLY Havayolları filosunda bulunan ve hurdaya çıkartılan Airbus A300 tipi uçak, restaurant yapılmak üzere bir gıda firması tarafından 2013 yılında satın alındı. Firma yetkilileri Dünya Ticaret Merkezi bahçesinde kuracakları uçak restoran için hurda uçağı Atatürk Havalimanı'ndan bir taşıyıcı firma aracılığı ile çıkarttı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi Bahçesi'ne götürüldüğü sırada uçak yolun ortasında kalınca, polis ekipleri caddeyi uzun bir süre iki yönlü olarak trafiğe kapattı.

 

FİRMA SAHİBİ ÖZÜR DİLEDİ

 

Yolda kalan uçakla ilgili olarak konuşan Skyport Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cesur Çıtak, “2013 yılında aldığımız uçağı, bugün Dünya Ticaret Merkezi'nde bir alana çekerek İstanbul halkına bir cafe restoran kazandıracağız. Bu operasyonda da İstanbul halkına yaşattığımız sıkıntılardan dolayı da çok özür diliyoruz. Zannedersem birkaç dakika içerisinde uçağı alana çekerek bu sıkışlığı rahatlatacağız" dedi.

 

SORUMLULUK TAMAMEN TAŞIYICI FİRMAYA AİT

 

Firmanın CEO'su Şeref Aygün ise şunları söyledi: “Taşımacılığın sorumluluğu Skyport Gıda'ya ait değildir. Her işletmede olduğu gibi taşımacılık uzman olan şirketlere verilir. Bizim anlaşma yaptığımız taşımacılık şirketinin sorumluluğundadır. Bizim kendisiyle yaptığımız anlaşma, Dünya Ticaret Merkezi'nde kiraladığımız alana teslimdir. Tabii ki bu işletmenin sahibi olarak üzüntülüyüm. Valizlerle insanlar uçaklara yetişmek istiyorlar. Bu hiç görülmemiş bir gecikme hiç planlanmamış bir gecikme. Sorumluluk tamamen taşıma işlemi için anlaştığımız mühendislik şirketine ait."

 

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

 

Uçağın karayolundan taşındığını ve ister istemez hataların olabileceğinin altını çizen Aygün, "Her zaman karayolundan bir uçak taşınmıyor. Belki ilk defa bir taşıma olayı. Bu konuda mühendislik şirketini de anlayışla yaklaşmak lazım. Bakıldığında uçak karayollarından taşınıyor. İster istemez ufak tefek hatalar olabilir. Bakıldığında A kapısı ile burası arasında 100 metre bir mesafe var. Bu 100 metrelik yolda aslında çok rahat bütün veriler, pratikte uygulandığı zaman evdeki hesap çarşıya uymadı" diye konuştu