Caddelerde park artık ücretsiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otopark işletmesi Tek-Park, Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından dün itibariyle caddelerden çekildi. Danıştay'a yap

GÜNDEM 26.07.2016 20:32:00 0
Caddelerde park artık ücretsiz

Büyükşehir bünyesinde kurulan ve geçtiğimiz yıl haziran ayında vatandaşların tüm tepkilerine rağmen Tekirdağ, Çerkezköy,Kapaklı, Çorlu ve diğer ilçelerdeki ana caddelerdeki park yerlerinden otopark ücreti toplamaya başlayan Tek-Park'a, Tekirdağ Bölge İdare Mahkemesi 'dur' demiş, ancak aradan geçen süreye rağmen Tek-Park 26 Temmuz tarihine kadar otopark ücreti toplamayı sürdürmüştü.
Tek-Park Genel Müdürü Şehabettin Küçükyazıcı, Tekirdağ Bölge idare Mahkemesi’nin Tek-Park ile ilgili verdiği kararlara uyacaklarını belirterek, 27 Temmuz 2016 tarihinden itibaren cadde ve yollardan otopark ücreti alınmayacağını açıklamıştı. Bu tarih bir gün önceye çekildi ve vatandaşlar araçlarını caddelere ücretsiz olarak park etmeye başladı.

 

İŞTEN ÇIKARMALAR OLDU
Tek-Park'ın caddelerden çekilmesinin ardından çok sayıda otopark görevlisinin de işine son verildi. Alınan bilgiye göre, işten çıkarılan işçilere hak ettikleri ücretlerin ödeneceği öğrenildi. Öte yandan  Tır Parkı, Uğur Mumcu Caddesinde ki Açık otopark ve Kapalı otoparkta araçlardan ücret almaya devam edeceği ve buralarda toplam 14 personelin görev alacağı öğrenildi.