Hedefini açıkladı: Altın kemerin daimi sahibi olmak

Edirne'de düzenlenen 655'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek Türkiye başpehlivanı olan Ordu Ünyeli 34 yaşındaki Recep Kara, finale çıktığında kazan

GÜNDEM 26.07.2016 20:18:00 0
Hedefini açıkladı: Altın kemerin daimi sahibi olmak

655’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil’i altın puanlamada yenen Recep Kara, 2004-2007 ve 2008 yılından sonra dördüncü kez altın kemerin sahibi oldu. Edirne’den ayrılmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Kara, 8 yıl aradan sonra yeniden başpehlivan olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Her sene olduğu gibi çok iddialı geldiğini anlatan Başpehlivan Recep Kara, "Yenilebilirim ama her zaman birincilik kürsüsüne adayımdır. Şükürler olsun, bu sene şampiyon oldum. Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak çok iyi hazırlandık. Melih Gökçek başkanımıza da uzun yılladır söz veriyorduk. Artık 8 sene sonra yeniden kısmet oldu. Çok mutluyum" dedi.

 

"TÜM RAKİPLER BİRBİRİLERİNİ İYİ TANIYOR"
Kırkpınar Er Meydanı’nda başa güreşen pehlivanların birbirinin açıklarını çok iyi bildiği için tuş etme ihtimalinin çok az olduğunu anlatan Başpehlivan Recep Kara, "İddialı isimler birbirlerini çok iyi tanıyor. Rakiplerimizin açıklarını biliyoruz, onlarda bizim açıklarımızı biliyor. Dolayısıyla herkes birbirinin açığını bildiği için sırt aşağı yenmek ihtimali çok düşük oluyor. O yüzden iş sinir harbine giriyor. Süre uzuyor, hangi pehlivanın gardı düşerse, kondisyonu düşürse karşısındaki rakip anında cevabını veriyor. Bizimki de öyle oldu. Bir sinir harbi oldu. Mehmet Yeşil Yeşil ile en son 2009 yılında benim altın kemerimi yaktığında karşılaşmıştık. 2010 yılında da yenildim. 6 yıl sonra yine bu sahada final yaptık ve rövanşı almış oldum. Çok mutluyum" diye konuştu.

 

"KEMERİ ALACAĞIMDAN EMİNDİM"
Yarı final kuralarının ardından altın kemeri alacağından emin olduğunu ve güreşlerin istediği gibi gittiği belirten başpehlivan Kara, Ali Gürbüz ve Mehmet Yeşil Yeşil’in uzun süre güreşinin kendisine avantaj sağladığını söyledi. Önceden ne kadar hesap yaparsan yap, sahada her şeyin değiştiğini kaydeden Kara, "Yarı final müsabakam Şaban Yılmaz ile biraz kısa sürdü. Ali gürbüz ve Mehmet Yeşil Yeşil’in ki uzun sürdüğü için ben avantajlıydım. Alacağımdan eminimdim, süre ne kadar sürerse sürsün benim lehimeydi maç. Şükürler olsun dilediğimize kavuştuk. Önceden hesap yapıyorsun ama iş sahada bitiyor. Çünkü kuralar, hava faktörü çok önemli, rakiplerin durumu çok önemli. Sakatlık durumu çok önemli, hasta olmayacaksın. Şuanda yaz günü araba ne de otel kliması açabiliyoruz. Çünkü vücut çok hassas oluyor bu dönemlerde en ufak bir soğuk algınlığı, bir klima çarpması 1 yıllık emeğini alır götürür. O yüzden hassas dönem. Bizde dikkat ediyoruz. Saha da bu şekilde stresli çıkıyorsun. 1 yılın emeğin yarım saate, bazen bir saate sıkıştırıyorsun” dedi.

 

"TANKLARA KENDİMİZİ SİPER EDERİZ"
Türkiye’de yaşanan olaylara kayıtsız kalmanın mümkün olduğunu ifade ederek askeri darbe girişimine olan tepkisini dile getiren Recep Kara sözlerini şöyle sürdürdü:
"Olan olaylara karşı kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çünkü 15 Temmuz gecesi bu millete bir darbe teşebbüsü yapıldı. Allah korudu başaramadılar. Şimdi şair diyorsa ‘cihat meydanlarını pehlivansız bırakma yarabbi’ diye. Şimdi Er Meydanı yiğitleri, pehlivanları olarak sahalarda kıran kırana güreşler yaparız, cenk ederiz ama iş başa düştüğü zaman Allah’ın devletimizi, milletimizi korumak adına o tankın, topun önüne de kendimizi gözümüzü kırpmadan siper ederiz. Bu böyle biline. Ben bu yıl kazandığım Türkiye Başpehlivanlığı kemerimi 15 Temmuz akşamı darbeye karşı direnen, göğsünü siper eden, şehit olan vatandaşlarımıza, polisimize, askerlerimize adıyorum, onlara hediye ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

HEDEF ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK
Hedefinin her yıl altın kemer olduğunu anlatan Recep Kara, hedeften düştüğünde güreşi de bırakacağını söyledi. Önümüzdeki yıllarda da iddialı olduğunu şimdiden ilan eden Kara, sadece peşrev çekmeye ve güreşlere çıkmak için Kırkpınar’a katılmayacağını da sözlerine ekledi.