Bakan Yılmaz: 20 Binin Üstünde Öğretmen Alımı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ darbe girişimi sonrasında lisansı iptal edilen öğretmenlerin yerine, sözleşmeli ve mülakata bağlı öğretmen alımı yapılacağını açıkladı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 24.07.2016 11:15:00 0
Bakan Yılmaz: 20 Binin Üstünde Öğretmen Alımı Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,"Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." dedi.

 

‘’Sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız’’

Öğretmen alımının daha önce şubat ayı olarak belirlendiğini, ancak yeni çıkan durum üzerine bunu öne çekeceklerini söyleyen Yılmaz, "Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızın sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak şubat ayında olacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında, kamu görevinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız. Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız." şeklinde konuştu.

 

‘’Hiç kimse mağdur olmayacak’’

Yılmaz, FETÖ’ye bağlı okulların kapatılmasını ve bu okullarda okuyan öğrencilerin durumunu,"Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz."  sözleriyle açıkladı.