Çerkezköy bir haftadır ayakta

Çerkezköy, darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Meydanında başlayan 'Demokrasi Nöbeti' bir haftadır günün ilk ışıklarına kadar sürüyor.Burada ellerindeki Türk bayraklarını sallayan binler darbecil

GÜNDEM 22.07.2016 17:59:00 0
Çerkezköy bir haftadır ayakta

TSK içindeki bir gurubun giriştiği darbe girişimine tepkiler sürüyor.7'den 70'e binlerce Çerkezköylü, 15 Temmuz gününden bu yana akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanında toplanarak 'Demokrasi Nöbeti'ni sürdürüyor. Buradaki programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Servis Araçları Sahiplendirme Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve binerce vatandaş katıldı.

 

BAŞARISIZ OLMUŞLARDIR
Burada ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı.Öğe, "Bu örgüt, kuruluş aşamasından itibaren etkisi altına aldığı eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, ticari kuruluşlar ve kamu görevlileri aracılığıyla milleti ve devleti kontrol altında tutmayı amaçlamaktaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı terörist canilerini harekete geçirerek ülke yönetimine el koymaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu girişimi, milletimizin feraseti, cesareti ve fedakarlığı ile güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başarısız olmuştur. Galip olanın sadece Allah olduğuna inanan ümmetiz” dedi.

 

ŞİDDETLE KINIYORUZ
“Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirten Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, "Bu hain kalkışmanın başladığı andan itibaren cesaret ve kararlılık göstererek girişimin püskürtülmesinde en önemli rol oynayan başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Türkiye Büyük Millet Meclisimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine ve vatandaşlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve şükranla anarken, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

GÜN BERABER OLMA GÜNÜDÜR
Çerkezköylüleri teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Çerkezköylü kardeşlerimiz 15 Temmuz akşamından beri devletine, vatanına sayın cumhurbaşkanımıza, hükümetine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Bu ülkede görev yapmaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu meydanları her gün artan bir coşkuyla doldurduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Öncelikle vatan hainleri paralel devlet yapısını, Fetullahçı terör örgütünü şiddetle kınıyorum. Bu darbe girişimi esnasında hayatların feda eden tüm aziz şehitlerimiz rahmetle ve saygıyla anıyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün beraber olma günüdür. Sizlerden ricam bu meydanları artan bir coşkuyla doldurmaya devam edelim. Demokrasimize, hükümetimize, vatanımıza, sayın cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.
STK temsilcileri de yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verdi.Yapılan konuşmaların ardından Merkez Osmanlı Cami İmam Hatibi Selahattin Albayrak da kürsüye gelerek dua ettirdi.