Tekirdağ'da 5 polis tutuklandı

Tekirdağ'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınarak haklarında gözaltı kararı verilen ve ifade işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 37 polisten 5'i Ã

GÜNDEM 22.07.2016 17:56:00 0
Tekirdağ

Askeri darbe girişiminin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde görevli, aralarında ilçe emniyet müdürü, amir ve komiserlerin de bulunduğu 82 kişi açığa alındı. Savcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 58 polis ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 37 polis elleri arkadan kelepçeli olarak dün Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 1 kişi serbest bırakılırken, sıralarında 36 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

 

İFADELER 17 SAAT SÜRDÜ
Tekirdağ Adliyesi’nde yaklaşık 17 saat süren savunma ve ifade alma işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği 31 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser Ramazan K., Saray İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seçkin A., polisler Nusret G., Hüsametitn K. ve Çorlu Havaalanında görevli polis Nail Ö. tutuklanarak cezaevine kondu.
Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 21 polis ise Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ