Ziyaretçi merkezi olacak

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği alan "Hamdibey Köyü ve Sislioba Köyü Ziyaretçi Merkezi Projesi" tamamlandı.

GÜNDEM 22.07.2016 17:50:00 0
Ziyaretçi merkezi olacak

Kırklareli'nin Demirköy Doğayı Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği (DEKAT), köy muhtarlıkları ve Demirköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde yürütülen projenin kapanış toplantısı Hamdibey Köyü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlendi.  Törene Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, DEKAT Başkanı Sırrı Tayan,Hamdibey Köy Muhtarı Turan Üstünel, proje ortakları ve köylüler katıldı. Genel Sekreter Şahin, ziyaretçi merkezi açılışında yaptığı konuşmasında “Öncelikle ülkemizde son dönemlerde yaşadığımız olayları bir daha yaşamamamızı temenni ediyorum. Devletimizin ve milletimizin bir olabilmesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Zaman birlikte hareket etme zamanıdır.Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın. Trakya Kalkınma Ajansı olarak darbeyi ve darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz, devleti ve milleti ile beraber dimdik darbeye karşı ayaktayız.” dedi.

TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ
Şahin konuşması şöyle sürdürdü: "Trakya Kalkınma Ajansı olarak eko-turizm açısından oldukça önemli olan Demirköy’e bağlı Hamdibey ve Sislioba köylerimize ziyaretçi merkezi kazandırılmasına verdiğimiz destek için çok mutluyuz. Hayata geçirilen bu proje sayesinde ziyaretçi merkezlerinde köylere ziyarete gelen misafirlere ve turistlere yöresel yemek ve yöresel ürünlerin sunumu yapılabilecek ve köylerin turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlanmış olacak. Projenin kayda değer diğer bir katkısı da köylerde yaşayan otuz kadına turizm ve iletişim eğitimleri verilmiş, sosyo-ekonomik gelişimlerine katkı sağlanmış olmasıdır. Projede emeği geçen herkesi kutluyor, eko-turizm potansiyeli taşıyan diğer köylerimize de projenin örnek olmasını temenni ediyorum.”
Trakya Kalkınma Ajansı’nın 190 bin TL’lik hibe desteği verdiği dokuz ayda tamamlanan proje kapsamındaDemirköy ilçesinde bir ilki temsil eden doğal ve mimarı yapı düzenine uygun iki adet ziyaretçi merkezi yapıldı.  Hamdibey ve Sislioba Köylerinde yaşayan otuz kadına Demirköy Halk Eğitim Merkezi ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Yaygın Eğitim Merkezi tarafından turizm eğitimi içerikli bir eğitim programı uygulanarak kadınların istihdam edilebilirlikleri ve becerilerine katkı sağlandı. Proje ile ayrıca yöre mutfağının ve yörenin tarihi doğal dokusunun tanıtımı ile eko-turizm potansiyeli barındıran bu köylerin cazibe noktası haline getirilerek bölgede bulunan otel ve pansiyonların müşterilerinin ve il dışı tur şirketlerinden ziyaretçi merkezlerine turist gelişleri sağlandı.