Sokağa sığmadılar

Edirne Valiliği'nin organize ettiği 'Edirne demokrasi yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 20 bin kişi sokaklara sığmadı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'n

GÜNDEM 21.07.2016 18:36:00 0
Sokağa sığmadılar

Edirne Valiliği’nin organizesiyle tüm resmi kamu kurumlar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri askeri darbe girişimini protesto etmek için bir araya geldi. Atatürk Bulvarı üzerindeki Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan yürüyüşe Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Emin İnağ ile yaklaşık 20 bin kişilik kalabalık katıldı. Bir çoğu üzerine Türk bayraklı tişörtler giyerken, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

 

5 KİLOMETRE SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER
Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşte yolun her iki şeridi de trafiğe kapandı. Yaklaşık 5 kilometre yürüyen kalabalık daha sonra Atatürk anıtı önüne geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, darbe girişimi kınadıklarını ifade ederek, “Aziz Milletimizin kendisine, Milli İradeye, Devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Edirne halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Türkiye Cumhuriyeti, Edirne’de olduğu gibi milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın desteği ile demokrasi ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir” dedi.
Edirne demokrasi yürüyüşünde kalabalık, ‘Darbeye karşı omuz, omuza’, ‘Edirne burada, darbeciler nerede?’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ ve ‘Vatan sana canım feda’ sloganları atarken, polis ekiplerince yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.