Malkara'da binler 'Milli birlik ve beraberlik' yürüyüşü yaptı

Malkara'da Kaymakamlık tarafından düzenlenene ve Malkara Belediyesi, kamu kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği milli birlik ve beraberlik yürüyüşünde, binlerce vatandaş darbe g

GÜNDEM 20.07.2016 18:20:00 0
Malkara

Milli birlik ve beraberlik yürüyüşüne, Malkara İlçe Kaymakamı Osman Altın, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Malkara İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya, Malkara Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Milli birlik ve beraberlik yürüyüşü öncesinde Malkara Belediyesi tarafından vatandaşlara 6 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı.
Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, 14 Kasım Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, otogar önü ve Atatürk Bulvarı güzergâhından geçildikten sonra Atatürk Anıtı önünde toplandı. Burada vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Tarih boyunca yüce Türk milleti en kritik anlarda Dünya tarihine damgasını vurmuştur. Türk milletinin kurduğu bütün devletler üzerinde çeşitli oyunlar oynanmıştır. 15 Temmuz Cuma akşamı da iç ve dış düşmanların birleşmesiyle ülkemizde devletin imkânlarını kullanan hainler ülkemizin varlığına, birliğine, bütünlüğüne, halkın iradesine karşı bir tavır koymuşturlar. Bu hainlik girişimi de halkımızın kararlılığı ve azmiyle gerekli cevabı almışlardır. Bu hainlerin ülkemizde hak edecekleri cezayı alacaklarına inanıyorum. Bu akşam tüm değerli hemşerilerimin siyasetin üstünde, bağımsızlığa, demokrasiye, özgürlüğe olan inancıyla buraya geldiğine inanıyorum. Umuyorum ki geçmişte olduğu gibi bu milletin istiklalini yine bu milletin kararlılığı ve azmi kurtaracaktır."dedi.
İlçe Kaymakamı Osman Altın ise, "15 Temmuz 2016 Cuma günü bu millet tarihinde hiç görmediği bir şekilde acımasız, vicdansız ve ahlaksız bir girişime maruz kaldı. Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde teşkil ettiği bu en son vatanda uzun süren savaşlar ve bitmek bilmeyen acılardan sonra oluşturduğu demokratik toplum düzeni halkımızın göz bebeği Türk ordusu içinde yuvalanmış bir grup hain tarafından yıkılmak istendi. Bu hainler kendilerine verilen milletin silahlarını yine kendi milletine doğrultmaktan çekinmediler. Polisimizin, vatandaşlarımızın üzerine kurşunlar, bombalar yağdırırken tereddüt etmediler. Kendilerine karşı çıkan ve engellemek isteyen şerefli askerlerimizi, albaylarımızı, binbaşılarımızı şehit ettiler. Kendi harimi ismetini, vatanını korumak için sokaklara dökülen kadın - erkek vatandaşlarımızı havadan ve karadan kurşunladılar. Kendilerini savunma durumuna bile gelemeden 47 özel harekât polisimizi bombalarla şehit ettiler. Bu aslanlar ki, eğer mertçe bir dövüş olsaydı bu hainlerden yüzlercesini bertaraf edebilirlerdi. 173'ü sivil, 240 şehit verdik. O şekillerimiz sayesinde bundan sonra millet olma bilincimiz daha da pekişecek ve içimizdeki hainlere fırsat vermeyeceğiz. Şanlı Türk ordusu yıllar yılı hiç farketmeden, kendi içinde bir ur gibi büyüyen bu yıkıcı terör örgütü mensuplarını bünyesinden gecikmeksizin söküp atacaktır. Türk askeri kendi halkına kurşun sıkmaz! Bu sıkanlar da asker değil, asker kılığına girmiş teröristlerdir. Ordu içine sızmış olan bu azınlık Fetö-PYD terör örgütü mensupları milletin dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamadan kıskıvrak yakalanmışlardır. Şimdi Türk adaleti bu hain saldırıyı tertipleyen ve icra edenlere hak ettikleri cezaları verecektir.Bugün milli birlik ve dayanışmamızı bir kere daha gösterdik. Birliğimizi ve dayanışmamızı bozmayı hedef alan hain odakları varsa şayet derhal vazgeçsinler. Bizi hiçbir güç veya hiçbir düşman birbirimize düşüremez, iç savaş çıkarttıramaz. Bunu yıllarca denediler ama başaramadılar, başaramayacaklar.Siz değerli Malkaralılara bugün bizleri yalnız bırakmadığınız, birlik ve beraberliğimizi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Darbecilerin saldırısında bu milletin bekası için hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, vatanlarını savunurken şehit olan askerlerimize ve polislerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik oldukça bundan böyle hiçbir hain şebeke çok güçlü olsalar bile böyle bir girişime cesaret edemeyecektir. Diliyoruz ki Allah vatansever askerlerimizin, kahraman polislerimizin ve büyük Türk milletinin yanındadır.” Diyerek düşüncelerini paylaştı.
Yapılan konuşmaların ardından şehitler için Malkara İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya ile Malkara'da görev yapan imam hatipler tarafından sela ve aşr-ı şerif okunarak dualar edildi.