Edirne'de asker 3 kez darbe girişiminde bulunmuş

Edirne Valisi Günay Özdemir, 15 Temmuz günü, kentte 3 kez askerin darbe yapmak amacıyla tank ve zırhlı personel taşıyıcılarla girişimde bulunduğunu, ancak polis ekiplerince engellendiğini söyledi. Vali Özd

GÜNDEM 19.07.2016 18:53:00 0
Edirne

Edirne Valisi Günay Özdemir, valilik toplantı salonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Emin İnağ ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişiminin devlet-millet işbirliği ile atlatıldığını belirten Vali Özdemir, “15 Temmuz gecesi, askeri darbeye katılmak üzere Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde birliklerden personel zırhlı taşıyıcı ve tanklar çıkış yaptı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçlarını Karaağaç Mahallesi’ni kent merkezine bağlayan Meriç köprüsü üzerine çekti ve askeri araçların geçişine izin vermedi. Daha sonra aynı nehir güzergahı üzerindeki Süvari Köprüsü’ne giden darbeci askerler, kamyon ve araçlarla kapatılan köprüden geçemeyince, kent merkezine ulaşamadı. Aynı birlikte sabah 05.00 sıralarında girişimlerini tekrarladı. Ancak kent merkezine ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı. Edirne’nin Süloğlu İlçesi’nde de tanklar hazırlık yaptıktan sonra halkın sokaklarda olduğunu öğrenince geri dönmek zorunda kaldı. Böylelikle 3 kez yaşanan darbe girişimi başarısız oldu.

 

TUĞGENERAL TUTUKLANMIŞTI
Edirne’de askeri darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu, 
Tuğgeneral Hidayet Arı’nın verdiği ifadesinde, "Bana Genelkurmay’dan talimatla emir geldi. Daha sonra televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrenince emri uygulamadım. Tankların kışladan çıkmasını engelledim ve geri çektim. Eğer ki bir suç varsa, bu suç benimdir. Emirleri ben veririm. Diğer görevli personelin hiçbir suçu yoktur. Ben darbe girişiminde bulunmadım" dediği öğrenildi.