Demokrasi nöbeti sürüyor

TSK içindeki bir grubun giriştiği ve vatan sevdalıları tarafından püskürtülen darbe girişimi nedeniyle Çerkezköy'de binlerce vatandaşın başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor. Ellerindeki Tür

GÜNDEM 19.07.2016 18:50:00 0
Demokrasi nöbeti sürüyor

15 Temmuz darbe girişimine, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de tepkiler sürüyor. Çerkezköylü binlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana demokrasi nöbetini sürdürüyor.  Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetinin dördüncü günündeki buluşmaya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem, siyasiler STK temsilcileri ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

 

FETTULLAH GÜLEN MAKETİNİ ASTILAR
Burada bir grup vatandaş, üzerine Fettullah Gülen'in fotoğrafını yapıştırdıkları maketi darağacında asıp idam ettiler. 

 

TEDBİR AMAÇLI
Burada vatandaşlara seslenen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde bekletilen iş makineleri ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.Öğe,  “Valimizin de ifade ettiği gibi iş makinelerini tedbir amaçlı Tugay’ın önüne getirerek 4 kapısının önünü kestirdik. Bu yapılan çalışma tamamen bir tedbir amaçlı idi. Polisimize, askerimize bir zarar gelmemesi için alınmış bir tedbirdir. Kimse bu tedbiri kimse farklı yönlere yorumlamasın" dedi.

 

ARSIZLAR,UTANMAZLAR
Öğe, sözlerini şöyle sürdürdü: Gördünüz mü hainleri elleri kelepçeli, başları önde hesap veriyorlar. Arsızlar, utanmazlar. Bu millet sizi affetmeyecek. Bu meydanda kalacağız ve meydanı Cumhurbaşkanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar terk etmeyeceğiz. Provokasyonlardan uzak kalacağız” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköylü vatandaşlara darbe girişiminde gösterdikleri tepki nedeniyle teşekkür eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise, şunları söyledi: Hiçbir zaman birlik ve beraberliğinizden ödün vermediniz. Devletinizin, milletinizin yanında yer aldınız. Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe bizleri kimse yıkamaz.  600 yıl boyunca tüm dünyaya hükmeden ecdadımız Osmanlı 72 milleti nasıl sevdi saydıysa, bizde milletimizi sevip sayacağız. Dün darbe girişiminde bulunan FETÖ ve benzeri örgütlere karşı mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız. Her zaman bu milletimizin iradesi ile meydanlarda olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna dua yaptırdı. Dua sonrasında ise hep birlikte coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı okundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ