Tekirdağ'da 'Darbeye Hayır' yürüyüşü

TSK içindeki bir grubun giriştiği ve asker ve polis tarafından püskürtülen darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da protesto edildi. 'Darbeye hayır' yürüyüşüne  Tekirdağ Büyükşe

GÜNDEM 19.07.2016 18:49:00 0
Tekirdağ

Tekira AVM önünden başlayan yürüyüş Üç Kemaller Parkında son buldu. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, diğer ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.
Üç Kemaller Parkında toplanan binlerce vatandaş Saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşını okudu.
11 İlçe Belediye Başkanı adına ortak açıklamayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak okudu.  Albayrak, şunları söyledi: "Geçen asrın başında Türk Ulusunun, emperyalistlere karşı mazlum milletler adına kazandığı Milli Kurtuluş Savaşı sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti örnek bir demokrasi abidesidir.Hem devleti yeniden kurmak hem de demokrasiyi üstün kılmak kolay değildir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, savaş koşulları ve tüm olumsuzluklara rağmen bu ülkede hukukun üstünlüğünü egemen kılmıştır.
Anayasamızdaki 'Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir' ifadesi değiştirilemez maddeleri arasında yer almaktadır. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi asla kabul edebileceğimiz bir olay değildir. Türk Milleti olarak Cumhuriyetimize, demokrasimize ve onun timsali olan TBMM `ye yapılan saldırının karşısındayız. Biz 12 Belediye Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, yerel iradenin temsilcileri olarak, hatırlatıyor ve diyoruz ki; demokratik teamüller dışında, nereden gelirse gelsin, dün olduğu gibi bugün de anayasal ve demokratik düzene yönelik her türlü hukuk dışı mücadelenin karşısında olmaya da devam edeceğiz.Önümüzde çok kritik bir dönem olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz. Bu olağanüstü süreci hukuka bağlı kalarak atlatmamız gerekir. Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, 'Adalet Mülkün Temelidir'. Kim adaletten saptıysa hukukun içinde yargılanmalıdır. Devletin saygınlığına düşen de budur. Bu saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."