208 vatan evladı şehit oldu

Başbakan Binali Yıldırım,15 Temmuz darbe girişiminin acı bilançosunu açıkladı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Başbakan  Yıldırım, saldırılarda 145'i sivil 208 k

GÜNDEM 18.07.2016 18:13:00 0
208 vatan evladı şehit oldu

Başbakan Yıldırım, "Bu kalkışma şüphesiz en başta milletimizin ülkesine geleceğine sahip çıkma iradesi ile başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bunun yanında başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade, hükümetimizin de olayı büyük bir sükunetle karşılaması sonrası adımları vakit geçirmeden atmasıyla sağlanmıştır.Burada teşekkür etmemiz gereken çok sayıda kurum var. Bizimle temasa geçen CHP, MHP, HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu ve burada parti hesabı asla yapılamayacağını, millete karşı yapılan bu alçakça girişimini karşısında olduklarını ve hükümete her türlü desteği vermek konusunda hazır olduklarını söylediler. Biz de sayın genel başkanlara teşekkür ettik."dedi.

 

MEDYA MİLLİ DURUŞ GÖSTERDİ

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir başka teşekkürüm Türk medyasınadır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunu Türkiye’nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle çok milli bir duruş gösterdiler. Bunun için de bütün medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

 

 “ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Demokrasi mücadelesinde darbe girişimini çökertme mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan sivil ve polis şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Vatandaşlarımız TSK’ya kötü gözle bakmasın. Bu kurumlarımız bizim geleceğimizdir itibarını korumak çabamızdır. Bundan sonra zerre kadar ihtimali bile göz ardı etmeden bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Ayrıştırıcı olmayalım kucaklayalım dostluk halkasını genişletelim. Senin partin ne görüşün ne buna takılmayalım. Gün birlik olma günüdür.Komuta kademesi iş başındadır. Durum kontrol altına alınmıştır. Hem askeri hem de emniyet güçlerimiz gece gündüz görevlerini icra etmektedir. Meclis normal çalışmalarına devam edecek.

 

208 ŞEHİDİMİZ VAR
Bu darbe kalkışmasında 208 şehidimiz var. Bunların 60 tanesi polis 3 tanesi asker 145 tanesi de sivil kahraman şehittir. Vatandaşlarımızın bu olaydaki zararları devletimiz tarafından karşılanacaktır. 1491 yaralımız var. Gözaltına alınan şahıs sayısı 7543. Bunlardan 100 tanesi polis, 6 bin 38'i asker. 

Gözaltından tutuklanamaya dönüşen 316 tane. Darbecilerden ölü ele geçen 24, yaralı ele geçen 50 gözaltında 7 bin 271 kişi var. HSYK da aldığı karar ile 5 üyesinin üyeliğini düşürdü. Ayrıca 2 bin 745 hakim savcı çeşitli kademelerdeki yargı mensupları açığa alınmaya karar verilmiştir. Bazı kamu çalışanlarını tasfiyesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. 1500’e yakın kamu görevlisine ilişkin görevden el çektirme işlemi başlamıştır. İçişleri bakanlığındaki çalışan 8 bin 777 çalışan için açığa alma kararı verilmiş işlemler devam etmektedir."