Trakya'da 2 general tutuklandı

TSK içindeki grubun darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Çorlu'da  gözaltına alınan 8 askeri hakim ve savcı ile Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak i

GÜNDEM 18.07.2016 18:12:00 0
Trakya

Darbe girişimine ilişkin Çorlu'da başlatılan soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 5’nci Kolordu Komutanlığı'nda görevli aralarında kurmay albay ve subaylarında bulunduğu 8 askeri hakim ve savcıyı gözaltına aldı. 
Evlerinde de polis ekiplerince arama yapıldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan askerler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

KIRKLARELİ’NDE TUĞGENERAL TUTUKLANDI
Kırklareli’nde başlatılan darbe soruşturması kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ile rütbeli 5 askeri gözaltına alarak evlerinde arama yaptı. Tuğgeneral ve askerler emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sorgusu tamamlanan Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

EŞİYLE ADLİYE ÖNÜNDE VEDALAŞTI
Edirne’deki operasyon kapsamında gözaltına alınan 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Tankçı Binbaşı Ekrem Tekinaslan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Tuğgeneral Arı, bina girişinde kendisini bekleyen eşiyle vedalaştıktan sonra içeri alındı. Tuğgeneral Hidayet Arı’nın verdiği ifadesinde, "Bana Genelkurmay’dan talimatla emir geldi. Daha sonra televizyondan darbe girişimi olduğunu öğrenince emri uygulamadım. Tankların kışladan çıkmasını engelledim ve geri çektim. Eğer ki bir suç varsa, bu suç benimdir. Emirleri ben veririm. Diğer görevli personelin hiçbir suçu yoktur. Ben darbe girişiminde bulunmadım" dediği öğrenildi. 
Tuğgeneral Arı ile birlikte aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tankçı Binbaşı Ekrem Tekinaslan da tutuklanarak cezaevine konuldu.