Savaştıkları topraklara gittiler

Muharip Gaziler Derneği, Edirne Belediye Başkanlığı'nın destekleri ile 42 yıl önce düşmanla canları pahasına çarpıştıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gittiler.

GÜNDEM 18.07.2016 18:08:00 0
Savaştıkları topraklara gittiler

Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nı kutlamak üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın destekleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gideceklerini belirtti.
Çalış, “Muharip Gaziler Derneği üyesi arkadaşlarımızla birlikte günlerdir çok heyecanlıyız. 42 yıl önce düşmanla çarpışarak zafer kazandığımız topraklara gitmek heyecan verici. Kıbrıs’taki Gazi arkadaşlarımızın daveti üzerine, Kıbrıs Barış Harekâtı kutlama törenlerine katılacağız. Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a konuyu ilettiğimizde bizler kadar heyecanlandı. Sayın Gürkan bizlere her daim desteğini esirgemiyor. Kendisine tüm arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
Muharip Gaziler Derneği üyesi 30 gaziyi Belediye önünden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan uğurladı. İşcan, “Edirne Muharip Gaziler Derneğimizi Kıbrıs’a uğurluyoruz. Yıllar önce gittikleri Kıbrıs’ta verdikleri mücadele sonrasında, bugünlere gelmemizde en büyük pay onlarındır. Belediye olarak gazilerimize, şehitlerimize hak ettikleri değeri her zaman vermeye devam edeceğiz. Gazilerimiz Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ın kendilerine böyle güzel ve anlamlı bir program sunduğu için teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade ettiler. Biz de gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.