Turizm otobüsü yola çıktı

Edirne'nin turizmine katkı sağlaması amaçlanan panoramik şehir turu otobüsü, test turuna çıktı. Otobüs büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 15.07.2016 18:01:00 0
Turizm otobüsü yola çıktı

Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış olan tarih kenti Edirne'de, belediye tarafından hazırlatılan üstü açık otobüs, yola çıktı. Otobüsün panoramik şehir turu otobüsünün ilk test sürüşünde şoför koltuğuna oturan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, otobüsün 1 ay ücretsiz olarak deneme turları yapacağını belirtti. Edirne'nin yılda 3 milyon turist ağırladınğı belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Turizm kenti olması yolunda hızlı adımlarla yürüyen bir kentin en önemli eksiklerinden birisi dünyadaki bütün turistlik kentlerde olan panaromik şehir turu otobüsüne ihtiyacı vardı. Tur otobüsü Türkiye’de sadece İstanbul’da vardı. İkinci olarak Edirne’mizde oldu.” dedi.
Gürkan, "Başlattığımız bu uygulama Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk uygulama olacak. Bunu şu anda yapan Türkiye’de başka bir şehir yok. İki katlı otobüsler var ama onlar özel amaçlarla, kiralamalarla kullanılıyor. Burada yapacağımız Barcelona, Malta, Atina, Paris gibi dünyadaki turistik kentlerin birçoğunda olan, günlük bir bilet alarak bir gün boyunca sınırsız sayıda indi bindi yapabileceksiniz. Biletle birlikte anında kentin tarihi haritasın verilecek. Belki zaman içerisinde kentteki esnaflarla anlaşmalar yaparak, esnafın kendi tercihleri doğrultusunda tur otobüsünden bilet alanlara özel indirimler sağlanacak. Örneğin bilet alan kişi verdiğimiz kitapçıkta belirtilen lokantaya gittiğinde yüzde 5 indirim alacak, başka mağazadan yüzde on indirim alacak gibi yan destekleyici unsurlarda zaman içerisinde olacaktır. Yine bilet alan herkese ücretsiz kulaklık veriliyor bu otobüslerde. Bu kulaklığı koltuğun önünde bulunan cihaza taktığınızda Türkçe dahil olmak üzere altı dilde, tur otobüsünün önünden geçtiği tarihi öğeleri kısaca bilgilendiren anlatımlar olacak. Bu şekilde bunu sürdüreceğiz.En kısa sürede projemizle ilgili bütün hazırlıklar bitmiş olarak, düzenli, ücretli servislerine başlamış olacağız. Ne kadar günlük ücreti olacağına konusunda komisyonumuz üzerinde çalışıyor. Ama bir örnek vermem gerekirse Atina’da günlük tur ücreti 19 Euro, Malta’da 25 Euro, Barcelona’da 28 Euro. Edirne’de ülke şartlarımızı düşünerek bir ücret belirlenecektir.” dedi.

 

ORTAK PAYDAMIZ DAİMA EDİRNE
Gürkan, Edirne için tüm kurumlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Geçtiğimiz ay Belediye Meclisi’nde aldığımız bir kararla Edirne turunu yani turizm otobüsleri için tur güzergâhını belirlemiştik. Bununla ilgili Sayın Valimizin de bir çalışması var. Kendisi de bir turizm konseyi oluşturuyor. Konseyde de hep beraber çalışacağız. Edirne’de hangi kurum olursa olsun, ister atanmışlar ister seçilmişler hiç önemli değil; bir tane Edirne var. Edirne’nin bekası için Edirne’nin geleceği için daha zengin, daha mutlu bir kent olması için Edirne ortak paydası altında bir aradayız, bir arada olmaya da devam edeceğiz.” dedi.