Uçağa binmek için ülke değiştirdi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Moğalistan'da gerçekleştirilecek olan 11.ASEM Zirvesine katılmak üzere karayolu ile İstanbul Atatürk Havalimanına giderken Kapıkule Sınır Kapısı'na uğradı.

GÜNDEM 14.07.2016 18:13:00 0
Uçağa binmek için ülke değiştirdi

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan karayolu ile yola çıkan ve Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye giriş yapan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'i,. Kapıkule'de Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vilçev tarafından karşılandı.

 

BULGARİSTAN, TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİLİĞİ DESTEKÇİLERİNDEN 

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plavneliev, Bulgaristan’ın Türkiye’nin AB’ye girmesi için destekçisi olduğunu belirterek, "Bulgaristan, Türkiye'nin Avrupa Birliği destekçilerinden, bunu savunan avukatlardan biri. Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve Bulgaristan bir ipek yolu gibi bu istikameti geliştirmek istiyoruz. Asya-Avrupa yolunun bu olmasını istiyoruz. Yüzlerce milyar dolar yatırım yapacağız  demiryollarına, daha fazla ekonomik kullanılması için. Bulgaristan ve Türkiye bunu destekleyecek. Bizim Çin'le anlaşma şansımız daha yüksek olması açısından bunu yapmayı düşünüyoruz. Türkiye ve Bulgaristan'dan Avrupa'ya geçişişini sağlamak açısından bunu yapmak durumundayız. Çin, Kore, Asya bu şekilde devam etmesi için konumumuzun önemli olduğunu biliyoruz sizinle olursak bu önem daha da artacaktır. Daha önce olan kaçan insanlarla olan krizi atlattığımız gibi bu durumu da birliktelikle çözeceğiz. Birlikten güç doğuyor. Bu sınırdan daha büyük ticaret geçecek" diye konuştu.
Konuk Cumhurbaşkanı, açıklamanın ardından kendisine ikram edilen baklavadan tattı. Ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Moğalistan’a uçmak için karayoluyla Kapıkule’den ayrıldı.