İstifanın ardından hedefini açıkladı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, teşkilatlarda istediği değişiklik genel merkez tarafından kabul görmeyince görevinden istifa etti. Akçay, Tekirdağ'a Milletvekili veya Belediye Başkanı olarak hizmet

SİYASET 14.07.2016 11:29:00 0
İstifanın ardından hedefini açıkladı

Saadet ve HAS Parti kökenli olan ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesinin ardından parti üyesi olarak iktidar partisinin Tekirdağ İl Başkanı olarak 25 ay önce bu göreve atanan Ahmet Akçay, dün görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararını, parti teşkilatında yatığı basın toplantısı ile duyuran Akçay,  "2 yılı aşkın süredir Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevini sürdürdüm. 12 Haziran 2014 tarihinde kurucu Genel Başkanımız, o dönem Başbakanımız, şu anda Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'ın layık görmesi sonucu bu görevi aldım. Bugüne kadar da yüzümüzün akıyla bu şerefli ve onurlu görevi yaptım."dedi.

 

İNSANOĞLU ÖLÜR KALIR ESERİ
Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: İl başkanlığı sürecinde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi, ikisi olağanüstü Genel Kongre olmak üzere 3 büyük kongre bir de ilimizin olağan kongresini gerçekleştirdik. 7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere de iki genel seçim geçirdik. Bu görevde yol arkadaşlarımla birlikte olması gerektiği gibi en iyi şekilde bu çalışmaları yürüttük. İlk defa Tekirdağ'ımızdan 3 AK Parti Milletvekili çıkarmak bizlere nasip oldu. Ayrıca ilk defa olmak üzere partimize ve şehrimize yakışır kurumsal anlayışla donanımı bitirilen yeni İl Binamızı şehrimize kazandırdık.Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla belirttiği gibi bizim şiarımızda odur ki 'Merkep ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri' Biz insan olarak en iyisini yapmaya çalıştık ve bugünlere geldik.

 

AFFIMI TALEP ETTİM
Birkaç aydır Genel Merkez Teşkilat başkanlığıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde teşkilatımızda gördüğüm bazı değişiklik taleplerini ilettim. Bu taleplerim sonucunda Genel Merkezimizin bir kan değişimi arzusu içinde olabileceğini düşündüğüm için Genel Merkezimizin elini rahatlatmak için, Genel merkezimizden affımı talep ettim Genel Başkanımız ve Başbakanımız bu talebimizi yerinde buldu.İnşallah bundan sonra da inandığımız idealler doğrultusunda devam edeceğim.

 

HEDEFİNİ AÇIKLADI
Dava ve çalışma arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki arzum ve temennim odur ki inşallah ülkeme, davama ve çok sevdiğim şehrim Tekirdağ'ımıza Milletvekili veya Belediye Başkanı olarak hizmet ederek siyasete devam etmektir.

 

ADAYLAR
İl başkanı Akçay'ın istifasının ardından, ilçe başkanlıklarında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.Yeni il başkanının 48 saat içinde atanması bekleniyor.İl başkanlığı için adı geçen bazı adayların ise Ankara'da genel merkez yetkilileri ile görüştüğü öğrenildi.Yeni ilçe başkanlığına ise AFAD Tekirdağ Müdürü Recep Erol, Avukat Ali Gümüş, İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel, İşadamı Sadık Baş isimleri geçiyor.